Latest News

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Γιούαν Μακ Γκρέγκορ: «Ο εθισμός ήταν κομμάτι της ζωής μου, κατανοώ καλύτερα τέτοιους ρόλους»

 


Στο «Halston», όσο διασημότερος γίνεται ο Αμερικανός σχεδιαστής, τόσο περισσότερο βυθίζεται στις καταχρήσεις- οικείο πεδίο για τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, που ...τον υποδύεται στην ομώνυμη σειρά του Netflix.

 

Αν και απέχει εδώ και χρόνια από το αλκοόλ, ο 50χρονος ηθοποιός λέει ότι νιώθει αρκετά εξοικειωμένος με την ζωή του Χάλστον, που ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη. 

 

«Το καταλαβαίνω αυτό, εθισμός. Και δεν το κρίνω. Επειδή έχω βαδίσει σε αυτό το μονοπάτι για τόσα πολλά χρόνια, και είναι πολύ πονηρό και ζεις απόλυτα την άρνηση. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να το δουν», σημείωσε.

 

«Είμαι νηφάλιος από το 2000», λέει, εξηγώντας πως η προσέγγιση του ρόλου ήταν διαφορετική αυτή τη φορά. «Οπότε τώρα, όταν κοιτάζω χαρακτήρες που είναι εθισμένοι, τους βλέπω από διαφορετική οπτική, τους κατανοώ καλύτερα. Ένα καθημερινό κομμάτι της ζωής μου είναι να είμαι νηφάλιος. Την ίδια στιγμή είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, αφού μου έδωσε μία χαρά και ευτυχία και ηρεμία με έναν τρόπο που δεν κατάφερνα να νιώσω, πριν μείνω νηφάλιος», προσθέτει. 

 

«Είναι πολύ πιο εύκολο για εμένα να κατανοήσω τους χαρακτήρες, που παλεύουν με τους εθισμούς τους, καθώς μετά την συμμετοχή μου στο Trainspotting, όπου υποδυόμουν έναν χρήστη ηρωίνης, εθίστηκα στο αλκοόλ», ανέφερε.


Το 2001 έκοψε αλκοόλ και τσιγάρο, αλλά το δεύτερο του λείπει περισσότερο. «Τότε νόμιζα πως ήταν ωραίο και πως σε κάνει να δείχνεις σκληρός. Βασικά δεν είμαι έτσι, απλώς δεν ήμουν εγώ», λέει.

 

Για τον ρόλο του ως Halston, λέει ότι παρόλο που γυρίζει συνεχώς σκηνές με δήθεν σφηνάκια και γραμμές κοκαΐνης, δεν έχει νιώσει καμία επιθυμία να τα καταναλώσει στην πραγματικότητα. «Απλά είμαι χαρούμενος. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω την δύναμή μου», καταλήγει.