Latest News

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Κίρα Νάιτλι: Όλες οι γυναίκες που γνωρίζω έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση


Για τη σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος των γυναικών σχολίασε η Κίρα Νάιτλι λέγοντας πως κυριολεκτικά δεν γνωρίζει ούτε μία γυναίκα που να μην έχει υποστεί παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένου του...

εαυτού της. 

 

Η Βρετανίδα ηθοποιός σχολίασε πως «όλες» έχουν παρενοχληθεί με κάποιον τρόπο - από το να διασταυρωθούν με έναν επιδειξία μέχρι να τις αγγίξει κάποιος.


 Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Harper’s Bazaar, η 36χρονη χολιγουντιανή ηθοποιός χαρακτηρίζει την κατάσταση «γαμ***** θλιβερή». Όταν την ρώτησαν αν έχει υποστεί και η ίδια παρενόχληση απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι! Εννοώ, όλες έχουν υποστεί. Κυριολεκτικά, δεν ξέρω καμία που να μην το έχει περάσει με κάποιον τρόπο - είτε πρόκειται για επιδειξία, άγγιγμα ή κάποιον τύπο να λέει ότι θα σου κόψει τον λαιμό, θα σε χτυπήσει στο πρόσωπο. Όλες».

 

«Όταν οι γυναίκες άρχισαν να απαριθμούν τις προφυλάξεις που παίρνουν καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους για να νιώσουν ασφαλείς σκέφτηκα: «κάνω κάθε ένα από αυτά τα πράγματα και δεν το σκέφτομαι καν». 

 

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Νάιτλι είχε μιλήσει για το πόσο άβολα ένιωθε να γυρίζει ερωτικές σκηνές με «ανδρική οπτική» και το πώς υπάρχει πίεση προς τις γυναίκες να υιοθετούν είτε συμπεριφορές φλερτ είτε μητρική στάση. «Αν αφηγούμουν μια ιστορία για το ταξίδι της μητρότητας και την αποδοχή του σώματος νιώθω, λυπάμαι, πως θα το έκανα με γυναίκα σκηνοθέτη»

 

Τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι στο μέλλον θα απορρίπτει κάθε πρόταση για συμμετοχή σε ερωτικές σκηνές ταινιών που σκηνοθετούνται από άνδρες. Η ηθοποιός έχει κατά το παρελθόν εμφανιστεί σε γυμνές σκηνές σε φιλμ όπως τα Atonement και Colette, αλλά όπως αποκάλυψε σκοπεύει να αλλάξει τα όρια και την πολιτική της. Μιλώντας στο podcast "Chanel Connects" σχολίαζε: «Δεν έχω κάποια "απόλυτη απαγόρευση" αλλά ισχύει για τους άνδρες». 

 

«Δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτές τις φριχτές σκηνές σεξ όπου είσαι λαδωμένη και όλοι βογκάνε. Δεν με ενδιαφέρει να το κάνω αυτό. Νιώθω πάρα πολύ άβολα τώρα προσπαθώντας να αποτυπώσω την ανδρική οπτική». σημειώνει η Νάιτλι. «Με αυτό ως δεδομένο υπάρχουν φορές που λέω "Ναι, αντιλαμβάνομαι πλήρως που το σεξ θα ήταν εξαιρετικά καλό σε αυτό το φιλμ και βασικά χρειάζεσαι κάποιον που να είναι φαίνεται σέξι"». 

 

Τα τελευταία χρόνια, το Χόλιγουντ αλλάζει την προσέγγισή του για τις ερωτικές σκηνές. «Συντονιστές οικειότητας» προσλαμβάνονται σε πλατό ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών και είναι υπεύθυνοι να διασφαλίζουν πως οι ηθοποιοί δεν θα πιεστούν να κάνουν κάτι για το οποίο δεν αισθάνονται άνετα.