Latest News

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Πρωτοδικείο Πειραιά: Παράνομη κρίθηκε η απεργία - Συνεχίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία


Παράνομη κρίθηκε η 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατικών σωματείων, που ...είχε προκηρυχθεί για τη αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά.

Μέχρι την έκδοση της απόφασης, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας ναυτεργατών στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Από την πλευρά τους τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν ανακοινώσει ότι ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση η αυριανή 24ωρη κινητοποίηση θα γίνει κανονικά, ενώ θα υπάρξει περιφρούρηση της κινητοποίησης στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν ανακοινώσει ότι η απεργία θα ξεκινήσει αύριο στις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προαναγγείλει απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στα Χαυτεία.