Latest News

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Κρίστιαν Έρικσεν: Ποιος του έσωσε τη ζωή - Έκανε βιντεοκλήση με συμπαίκτες του και ζήτησε να παίξουν (ΕΙΚΟΝΕΣ)


 Όλος ο πλανήτης περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν και τα νέα που έρχονται από την Κοπεγχάγη είναι... ενθαρρυντικά.

Ο διεθνής Δανός μέσος που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της χώρας του μίλησε με βινετεοκλήση στους συμπαίκτες του και ζήτησε μάλιστα να συνεχίσουν το ματς με την Φινλανδία.

Ο άτυχος μέσος της Εθνικής Δανίας ζήτησε να μιλήσει με τους συμπαίκτες του και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα. Οι γιατροί επέτρεψαν στον Έρικσεν να κάνει βιντεοκλήση και ο άσος της Ίντερ μίλησε με τους συμπαίκτες του που ήταν στα αποδυτήρια.

Ο Έρικσεν μάλιστα ζήτησε από τους συμπαίκτες του να συνεχιστεί το παιχνίδι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο twitter ο Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος μάλιστα επισημαίνει, ότι ο διεθνής άσος ενημέρωσε πως αισθάνεται καλύτερα κι αυτό είναι φυσικά ένα πολύ καλό νέο για την κατάσταση του Δανού άσου.


Πώς ο Κιάιερ έσωσε τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν

Ο Σιμόν Κάιερ ήταν ο πρωταγωνιστής ενός συγκλονιστικού στιγμιότυπου, όταν μετά τη μεταφορά του Κρίστιαν Έρικσεν στο νοσοκομείο έσπευσε να παρηγορήσει τη σύζυγό του.

Από ότι φαίνεται όμως, ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας είχε προηγουμένως συμβάλλει στην ίδια τη σωτηρία της ζωής του συμπαίκτη του. Με την τεράστια ψυχραιμία του. Αλλά και με την άμεση αντίδραση του.

Όπως μεταφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ο Καίερ ήταν που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν.

Ο αρχηγός  αμέσως έτρεξε και γύρισε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Του άνοιξε το στόμα και άρπαξε τη γλώσσα του (για να μην  γυρίσει όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις).

Κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος, του συμπαίκτη του. Δευτερόλεπτα όλα αυτά. Μέχρι να μπουν τα ιατρικά τιμ στον αγωνιστικό χώρο. Πολύτιμα δευτερόλεπτα όμως. Που όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Δανίας πιθανόν να συνέβαλαν καθοριστικά για να μπορέσει ο Έρικσον να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

Κατόπιν, ανέλαβαν οι γιατροί και με καίρια παρέμβαση έσωσαν τη ζωή του ποδοσφαιριστή.

Πριν από την άφιξη του ιατρικού προσωπικού, ο Simon Kjaer έσπευσε στο Christian Eriksen για να καθαρίσει τους αεραγωγούς του και να ξεκινήσει καρδιακό μασάζ, αναφέρει το @VBETnews .

Σεβασμός, σεβασμός, σεβασμός 👏 pic.twitter.com/SvDp6IGbCA

- Football News (@ActuFoot_) 12 Ιουνίου 2021

Ατζέντης του Έρικσεν: «Ο Κρίστιαν ζει, αναπνέει και μπορεί να μιλήσει»

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του 29χρονου ποδοσφαιριστή, τα νέα είναι ενθαρρυντικά, καθώς ο δανός μέσος σύμφωνα με τον ατζέντη του έστειλε μήνυμα στο αναφέροντας πως ο παίκτης αναπνέει και μπορεί να μιλήσει.

Ο Μάρτιν Σουτς μάλιστα υποστήριξε πως ο έμπειρος μέσος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

Την είδηση μεταφέρει στο twitter ο έγκυρος ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

«Ο Κρίστιαν Έρικσεν αναπνέει και μπορεί να μιλήσει. Είναι ξύπνιος» είπε ο ατζέντης του στο NPO Radio1.

Μάλιστα, σε ακόμα πιο ενθαρρυντικά νέα συμπλήρωσε «ο Κρίστιαν Έρικσεν βρίσκεται εκτός κινδύνου, μου είπε ο πατέρας του από το νοσοκομείο».