Latest News

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Καλιφόρνια: Καλόγρια υπεξαίρεσε 835.000 δολ. από σχολείο «για να πληρώνει το πάθος της στον τζόγο»!

 


Συνταξιούχος καλόγρια παραδέχτηκε πως υπεξαίρεσε 835.000 δολάρια σε διάστημα δέκα χρόνων από καθολικό σχολείο στην Καλιφόρνια για να ικανοποιεί το πάθος της για τζόγο


Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία, η αδερφή Μέρι Μάργκαρετ Κρόιπερ, 79 ετών και πρώην διευθύντρια στο καθολικό σχολείο Σεντ Τζέιμς στο Τόρανς της Καλιφόρνια, καταχράστηκε δίδακτρα και δωρεές για να παίζει στο καζίνο και να πληρώνει τις πιστωτικές της κάρτες. 


Η 79χρονη που από τα 18 της και για έξι δεκαετίες αφιερώθηκε στις τάξεις της θρησκείας, είπε στην απολογία της πως ξεκίνησε να αποσπά χρήματα από τα δίδακτρα του σχολείου και τις δωρεές, καταθέτοντάς τα σε τραπεζικό λογαριασμό που πλήρωνε τα έξοδα των καλογρεών που δούλευαν στο σχολείο και στη συνέχεια χρησιμοποιούσε για ίδιον όφελος κάποια από αυτά. 


Σύμφωνα με την εισαγγελία, η Κρόιπερ παραδέχτηκε πως «μαγείρευε» τις μηνιαίες και ετήσιες οικονομικές αναφορές προς τη διοίκηση προκειμένου να καλύψει την απάτη χρόνων. 

 

Σε ανακοίνωσή τους στην  Washington Post, οι δικηγόροι της τόνισαν πως «έχει μετανιώσει» και «λυπάται για το κακό που προκάλεσε». 

 

«Αποδέχτηκε την πλήρη ευθύνη για όσα έκανε και συνεργάζεται πλήρως με τις δικαστικές αρχές και την αρχιεπισκοπή» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως η 79χρονη «πάσχει από ψυχικά προβλήματα που θόλωσαν την κρίση της». 

 

Η απάτη τού σχεδόν ενός εκατομμυρίου αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια οικονομικού ελέγχου μετά τη συνταξιοδότηση της Κρόιπερ, το 2018. Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς, η ίδια σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει τα ίχνη της, είχε δώσει εντολή σε εργαζομένους του σχολείου να «αλλοιώσουν και να καταστρέψουν τα οικονομικά αρχεία». 

 

Η Κρόιπερ αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου την 1η Ιουλίου ενώ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 40 χρόνων. 

 

Με πληροφορίες από Guardian