Latest News

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Ένα Tweet του Μο Σαλάχ για το Παλαιστινιακό ξεσήκωσε αντιδράσεις - «Για όσα δεν ανέφερε»! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Ήταν ένα Tweet που συγκέντρωσε περίπου 300.000 like και πάνω από 13.000 σχόλια. Σ'αυτό ο σταρ της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ τους παγκόσμιους ηγέτες και μαζί και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον.... «να κάνουν ό,τι περνάει από την εξουσία τους για να διασφαλίσουν την άμεση παύση της βίας και των δολοφονιών αθώων». 

 


Ωστόσο, η ανάρτηση του Αιγύπτιου σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έμελλε να προκαλέσει αντιδράσεις όχι γι'αυτά που έλεγε, αλλά γι'αυτά που δεν έλεγε. 

 

«Μο Σαλάχ, πες το μαζί μου, Πα-λαι-στί-νη» τουίταρε ο καθηγητής νομικής Χαλέντ Μπεϊντούν του πανεπιστήμίου του Αρκάνσας, στηλιτεύοντας τη μη αναφορά στην Παλαιστίνη. 
 

Ο συγγραφέας Σαμάρ Τζάραχ τούιταρε: «Ελπίζω την επόμενη φορά να αναφέρεις τους Παλαιστινίους». Μάλιστα, στο αμέσως προηγούμενο Tweet του ο Σαλάχ ποζάρει μπροστά από τον περίφημο Θόλο του Βράχου στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ένα από τα σπουδαιότερα θρησκευτικά σημεία για τους μουσουλμάνους - που περιλαμβάνει επίσης το τέμενος Αλ Άκσα.

 

 

Ο Σαλάχ δεν είναι ο μόνος παίκτης πρώτης γραμμής που σχολιάζει την κλιμακούμενη βία μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών. 

 

Οι σταρ της Μάντσεστερ Σίτι, Μπενζαμέν Μεντί και Ριγιάντ Μαχρέζ έχουν επίσης εκφράσει διαδικτυακά την αλληλεγγύη τους στον τον παλαιστινιακό λαό, καθώς επίσης και οι Ασράφ Χακίμι της Μίλαν και Μουσά Μαρεγκά της Πόρτο. 


Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι παίκτες της Παλεστίνο, μιας χιλιανής ομάδας της πρώτης κατηγορίας που ιδρύθηκε το 1920 από Παλαιστίνιους μετανάστες, φόρεσαν τη χαρακτηριστική ασπρόμαυρη κεφίγια πριν από τον αγώνα τους με την Colo-Colo σε ένδειξη συμπαράστασης.