Latest News

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Hθοποιός του Game of Thrones μήνυσε τον Marilyn Manson για βιασμό και κακοποίηση


 Η Βρετανίδα ηθοποιός Εσμέ Μπιάνκο, που υποδύθηκε τη Ρος στο Game of Thrones, μήνυσε τον Marilyn Manson την Παρασκευή για βιασμό ...και κακοποίηση.

 

Πλέον, τουλάχιστον δεκαπέντε γυναίκες ηθοποιοί, ανάμεσά τους και η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, έχουν κατηγορήσει τον Marilyn Manson για κακοποίηση. Σύμφωνα με τη μήνυση, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια, ο Manson βίασε την Μπιάνκο τον Μάιο του 2011. Σε αρκετές περιπτώσεις, αναφέρει η μήνυση, ο Manson χρησιμοποίησε ναρκωτικά, βία και απειλές ώστε να εξαναγκάσει τη Μπιάνκο να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις «σε φάσεις που ήταν αναίσθητη ή δεν μπορούσε να συναινέσει».

 

Παράλληλα τον κατηγορεί πως την χτύπησε, τη δάγκωσε, τη μαστίγωσε και την έκοψε σε σημεία του σώματός της – κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης – χωρίς εκείνη να συναινεί και πως της υποσχέθηκε εργασιακές ευκαιρίες στις ΗΠΑ τις οποίες ο ίδιος ήξερε πως δεν μπορούσε να υλοποιήσει.

 

Σύμφωνα με τη μήνυση τα περιστατικά κακοποίησης ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2009 στα γυρίσματα ενός βίντεο κλιπ που τελικά δεν κυκλοφόρησε. Όταν έφτασε η Μπιάνκο έφτασε στο Λος Άντζελες δεν υπήρχε συνεργείο για το γύρισμα και «υπήρχε η προσδοκία» να μείνει στο σπίτι του Manson και όχι στο ξενοδοχείο που είχε κλειστεί. Κατά το τετραήμερο γύρισμα, κατά το οποίο ο Manson τραβούσε τον εαυτό του με μία κάμερα χειρός, η Μπιάνκο καταγγέλλει πως υποχρεώθηκε να φοράει εσώρουχα όλο το διάστημα, της στερήθηκε ο ύπνος και της δόθηκαν ναρκωτικά και αλκοόλ αλλά όχι φαγητό.

 

Καταγγέλλει ακόμα πως κατά το γύρισμα ο Manson τη χτύπησε και της έκανε ηλεκτροσόκ, απείλησε να τη βιάσει και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις με μία άλλη γυναίκα μπροστά από την κάμερα. Παράλληλα την ανάγκασε να παρακολουθήσει «μια πολύ βίαια πράξη που της προκάλεσε λιποθυμία».

 

Στη μήνυση υπογραμμίζεται πως ο Manson κλείδωσε την Μπιάνκο στο υπνοδωμάτιο, την έδεσε σε ένα στασίδι και τη χτύπησε με ένα ναζιστικό μαστίγιο. Η Μπιάνκο δεν αμύνθηκε φοβούμενη επιπτώσεις στην καριέρα της και ακόμα πιο βίαιη συμπεριφορά.

 

Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2009, ξεκίνησαν να έχουν συναινετική σεξουαλική σχέση. Ωστόσο κατηγορείται πως τη χτύπαγε, της προκαλούσε μώλωπες και τη θώπευε δημοσίως χωρίς τη συγκατάθεσή της. Επίσης, κατηγορείται ότι την ανάγκασε να ακολουθήσει έναν «ενδυματολογικό κώδικα» και την εξευτέλιζε σε συνεντεύξεις. Σε μια περίπτωση, φέρεται να προσπάθησε να φέρει ένα ανήλικο άτομο σε ξενοδοχείο. Το 2011, η Μπιάνκο μετακόμισε με τον Manson για δυόμισι μήνες.

 

Σύμφωνα με την ίδια κατά το διάστημα αυτό κακοποιούταν συνεχώς. Κατηγορεί τον Manson ότι δεν της επέτρεπε να φύγει από το διαμέρισμα χωρίς άδεια ή να δέχεται επισκέπτες. Ακόμα, την κράταγε «ξύπνια για μέρες κάθε φορά και μετά την κλείδωνε έξω από το διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της νύχτας». Το διαμέρισμα ήταν σκοτεινό και επέμενε η θερμοκρασία να είναι στους 17 βαθμούς Κελσίου. Εξοργιζόταν εύκολα, έσπαγε αντικείμενα και κακοποιούσε την Μπιάνκο λεκτικά.

 

Σε μία περίπτωση ο Manson φέρεται να καταδίωξε τη Μπιάνκο με τσεκούρι και να άνοιξε τρύπες στον τοίχο, ενώ σε μία άλλη, κατά τη διάρκεια του σεξ, την έκοψε με ένα ναζιστικό μαχαίρι και φωτογράφισε τις πληγές της. Στη συνέχεια ανέβασε τις φωτογραφίες online. Η Μπιάνκο απέδρασε τον Ιούνιο του 2011 όταν ο Manson κοιμόταν. Όταν την είδε έξω την απείλησε πως θα ανακαλέσει τη βίζα της και πως θα την «τιμωρήσει» όποτε την έβλεπε.

 

Μέχρι σήμερα η Μπιάνκο υποστηρίζει πως πάσχει από μετατραυματική διαταραχή, άγχος, κατάθλιψη, κρίσης πανικού και υποστηρίζει πως τα παραπάνω είχαν επιπτώσεις στην καριέρα της. Μίλησε για πρώτη φορά δημόσια το 2019. Ωστόσο δεν είχε αναφερθεί στον Manson έως τον Φεβρουάριο.

 

 

Σε δήλωσή της που κοινοποιήθηκε στα μέσα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή, η Bianco είπε ότι ο Manson έχει παραμείνει για πολύ καιρό «ανεξέλεγκτος, χάρη στα χρήματα, στη φήμη και σε μια βιομηχανία που εθελοτυφλεί».

 

Τον Φεβρουάριο, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Manson είχε κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.