Latest News

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Champions League: Η Σίτι για πρώτη φορά στον τελικό - Νίκησε την Παρί Σεν Ζερμέν (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-0 της Παρί Σεν Ζερμέν και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό...
 Champions League.

 

Για πρώτη φορά μετά από 51 χρόνια, η Μάντσεστερ Σίτι επιστρέφει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης καθώς μετά το 1-2 στο Παρίσι, επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν με 2-0 και στο Μάντσεστερ.

 

Το παιχνίδι εξαρχής είχε εξαιρετικό ρυθμό, ενώ γρήγορα ήρθε και το γκολ καθώς μόλις στο 11' η Σίτι άνοιξε το σκορ με σουτ του Ριάντ Μαχρέζ μέσα απ' την περιοχή (1-0), που έβαλε και δεύτερο γκολ στο 63', με το οποίο ουσιαστικά σφραγίστηκε η πρόκριση στον τελικό του Champions League.

 

 

 

Η Μάντσεστερ Σίτι θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στις 29 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τον αντίπαλο της θα τον μάθει το βράδυ της Τετάρτης όταν ολοκληρωθεί ο δεύτερος ημιτελικός Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης (1-1 το σκορ του πρώτου αγώνα).

 

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε ρεβάνς από τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο για τον αποκλεισμό της Σίτι από την Τότεναμ, στην προημιτελική φάση του 2019, κι έκλεισε θέση για τον τρίτο τελικό Champions League στην καριέρα του, στοχεύοντας και στο τρίτο τρόπαιο καθώς είχε νικήσει με την Μπαρτσελόνα τόσο το 2009 όσο και το 2011.

 

Για να τα καταφέρει πάντως έγραψε ιστορία καθώς οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι σε εφτά σερί νίκες στη διοργάνωση, κάτι που καμιά άλλη αγγλική ομάδα δεν έχει καταφέρει.

 

 
 

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι γλέντησαν στα αποδυτήρια την πρόκριση τους για πρώτη φορά στον τελικό του Champions League: