Latest News

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Πρώην δήμαρχος πλέον είναι οδηγός απορριμματοφόρου! (ΕΙΚΟΝΑ)


 Όταν άφησε πίσω της την πολιτική, πρώην δήμαρχος θα μπορούσε να ασχοληθεί με τις δημόσιες σχέσεις, όπως τόσοι ...συνάδελφοί της. Εκείνη όμως προτίμησε να καθίσει στο τιμόνι απορριμματοφόρου!

 

«Οι άνθρωποι μερικές φορές με ρωτάνε τι διάβολο κάνω εδώ, αλλά για εμένα αυτή είναι μια καλή λύση. Πρέπει να πληρώνω το ενοίκιο», δηλώνει η Αν Σόφι Χέρμανσον, που υπήρξε η δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σουηδίας.

 

Η Χέρμανσον διετέλεσε υπουργική σύμβουλος προτού γίνει δήμαρχος, αλλά οι σύντροφοί της Σοσιαλδημοκράτες την παραγκώνισαν όταν απέτυχε να επανεκλεγεί, το 2018.

 

Αντί να στραφεί στις δημόσιες σχέσεις- μια επιλογή που είχε, λέει- ή να γίνει σύμβουλος σε κάποια επιχείρηση, μονοπάτι που ακολουθούν πολλοί αποχωρώντας από την πολιτική, εκείνη επέλεξε να «ξεσκονίσει» το δίπλωμα οδήγησης βαρέων οχημάτων που είχε βγάλει σε νεαρή ηλικία, ακολουθώντας τη συμβουλή του πατέρα της.

 

Έτσι, φόρεσε την πορτοκαλί φόρμα της και ανέλαβε δράση οδηγώντας απορριμματοφόρο στους δρόμους του Γκέτεμποργκ. Συνήθως συλλέγει κομπόστ, από τους καφέ κάδους έξω από τα σπίτια.

 

Πολλές φορές οι ντόπιοι την αναγνωρίζουν στα δρομολόγιά της, τη σταματούν και συζητούν μαζί της για πολιτικά ζητήματα, κάτι που απολαμβάνει. «Τουλάχιστον κανείς δεν είναι εκνευρισμένος μαζί μου. Μια ωραία αλλαγή μετά την ενασχόληση με την πολιτική», δηλώνει.

 

Η πρώην δήμαρχος του Γκέτεμποργκ πλέον είναι οδηγός απορριμματοφόρου

 

Η Αν Σοφι Χέρμανσον στα 19 της άρχισε να εργάζεται στη Volvo, μεταφέροντας ανταλλακτικά. Μετά εντάχθηκε σε ένα τοπικό σωματείο μεταλλουργών και στη νεολαία των Σοσιαλδημοκρατών, όπου έκανε «όνομα» ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Κατείχε διάφορες θέσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και διετέλεσε σύμβουλος του δημάρχου του Γκέτεμποργκ Γκόραν Γιόχανσον. Τον Ιανουάριο του 2016 βρέθηκε η ίδια στη θέση του. «Ήταν μια κουραστική περίοδος», παραδέχεται.

 

Η 57χρονη απολαμβάνει την αλλαγή. Αν και η νέα δουλειά της είναι επίπονη σωματικά, έχει το «πλεονέκτημα» του ωραρίου και των σαββατοκύριακων χωρίς έκτακτες συναντήσεις και συνεχή τηλεφωνήματα.

 


Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται ως οδηγός απορριμματοφόρου, αλλά δεν αποκλείει μια επιστροφή στην πολιτική στο μέλλον. «Συχνά πονάω στο τέλος της ημέρας, αλλά απολαμβάνω τη δουλειά μου και κοιμάμαι καλά τη νύχτα. Και αυτό είναι σημαντικό», καταλήγει.