Latest News

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Οι αστοχίες στην ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου


Δεν λείπουν οι στοχίες στην εφαρμογή της ανάπλασης της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, καθώς ...δεν είχε καταγράψει τα μηχανουργεία στην αρχιτεκτονική μελέτης, όπως επισημαίνει ο συνδυασμός Πειραιάς για Όλους, ο οποίος σημειώνει τα εξής:


 
«Βαπόρι που φτιάχνεται στο Πέραμα, δεν φτιάχνεται πουθενά». Αυτό ακούσαμε για άλλη μια φορά στον Άγιο Διονύση, στα εργαστήρια των μηχανοκατασκευών και του μετάλλου που υποστηρίζουν τη ναυπηγική βιομηχανία. Ένας κόσμος εργατικός, το πιο δημιουργικό κομμάτι της οικονομίας του Δήμου Πειραιά, μοιράστηκε μαζί μας τις αγωνίες του.
σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για δύο λόγους:

Πρώτος, οι πολλές αστοχίες της εφαρμογής της ανάπλασης του Άγιου Διονύση· μία αρχιτεκτονική μελέτη στην οποία δεν είχαν καταγραφεί τα μηχανουργεία και οι είσοδοι τους, τα καταστήματα χονδρεμπορίου, οι πολλές βιοτεχνίες, με αποτέλεσμα τα τριαξονικά οχήματα τροφοδοσίας να μην μπορούν να κινηθούν στραγγαλίζοντας τις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις.

Δεύτερος, η επίθεση που δέχεται η βιοτεχνία από τα μαγαζιά αναψυχής. Τα ενοίκια απογειώνονται, οι «μικροί» δεν αντέχουν, ο παραγωγικός Πειραιάς δίνει τη θέση του στον Πειραιά της νύχτας. Είναι επείγον να ληφθούν μέτρα για την προστασία της βιομηχανικής και βιοτεχνικής βάσης του Άγιου Διονύση.

Οι πάντες συμφωνήσαμε να προχωρήσει η ανάπλαση που εκκρεμούσε τριάντα χρόνια. Όχι όμως άρπα-κόλλα. Ούτε προς όφελος των λίγων και εις βάρος των πολλών".