Latest News

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Το FBI συνέλαβε 28χρονο που σχεδίαζε να βάλει εκρηκτικά σε κτήρια της Amazon - Για «να σκοτώσει το 70% του διαδικτύου»!


 Στα χέρια του FBI έπεσε ένας 28χρονος, που φέρεται να σχεδίαζε να βομβαρδίσει κέντρα δεδομένων της Amazon, καθώς πίστευε ότι έτσι «θα σκοτώσει περίπου το 70%... του Διαδικτύου».

 

Ο Seth Aaron Pendley συνελήφθη αφού παρέλαβε έναν εκρηκτικό μηχανισμό από μυστικό πράκτορα του FBI. Στη συνέχεια κατηγορήθηκε για κακόβουλη προσπάθεια να καταστρέψει ένα κτήριο με τον μηχανισμό.

 

Ο 28χρονος μπήκε στο στόχαστρο του FBI όταν κάποιος χρήστης έκανε αναφορά στις διαδικτυακές του αναρτήσεις.

 

Εάν καταδικαστεί, ο Pendley θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως 20 ετών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κύριος στόχος του Pendley ήταν να καταστρέψει το δίκτυο διακομιστών της Amazon.

 

Πίστευε ότι υπήρχαν 24 κτίρια που «διαχειρίζονται το 70% του Διαδικτύου», συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται από τη CIA και το FBI, σύμφωνα με μια συζήτηση που περιγράφεται λεπτομερώς στην ποινική καταγγελία εναντίον του.

 

Η καταστροφή τους θα αποθάρρυνε την «ολιγαρχία» - ή μια μικρή ομάδα ελίτ - στην εξουσία των ΗΠΑ από περαιτέρω ενέργειες, όπως ο ίδιος πίστευε.

 

Ο Pendley βρέθηκε στις ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, έχοντας οδηγήσει από το Τέξας στην Ουάσιγκτον.

 

Οι ανακριτές πρόσθεσαν ότι, όπως είπε στους φίλους του, είχε φέρει ένα τουφέκι μαζί του, αλλά το άφησε στο αυτοκίνητό του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε δε, ότι παρόλο που έφτασε στα παράθυρα του Καπιτωλίου, δεν μπήκε μέσα.

 

Ωστόσο, δύο μέρες μετά, ένας χρήστης έκανε αναφορά στις αναρτήσεις του σε έναν ιστότοπο πολιτοφυλακής στο FBI.

 

«Είμαστε ευγνώμονες στον πολίτη που εμφανίστηκε για να αναφέρει την ανησυχητική διαδικτυακή ρητορική του εναγομένου. Με αυτή την κίνηση προς το FBI, αυτό το άτομο μπορεί να έχει σώσει τις ζωές πολλών εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας», δήλωσε ο δικηγόρος των ΗΠΑ Prerak Shah σε δήλωσή του.

 

Οι δημοσιεύσεις του Dionysus, όπως αναφερόταν ο 28χρονος διαδικτυακά, προκάλεσαν ανησυχία καθώς έκαναν λόγο για την επιθυμία του να «διεξάγει ένα μικρό πείραμα», το οποίο είπε ότι θα ήταν επικίνδυνο και «θα τραβήξει την προσοχή».

 

Ερωτηθείς από έναν άλλο χρήστη ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, απάντησε, «θάνατος», σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου.

 

Το FBI κατάφερε να αποκαλύψει τη διεύθυνση email του Dionysus και να τη συνδέσει με τον λογαριασμό του στο Facebook και την πραγματική του ταυτότητα.

 

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Pendley άρχισε να χρησιμοποιεί την κρυπτογραφημένη εφαρμογή μηνυμάτων Signal για να αναλύσει λεπτομερώς τα σχέδιά του να βομβαρδίσει μια εγκατάσταση AWS (Amazon Web Services).

 

Ωστόσο, ο παραλήπτης αυτών των μηνυμάτων ήταν ένας έμπιστος πληροφοριοδότης του FBI, ανέφεραν οι ερευνητές.

 

Μέσα στον Φεβρουάριο, ο Pendley εκμυστηρεύτηκε τα σχέδιά του, συμπεριλαμβανομένου του τύπου εκρηκτικού που ζητούσε, αλλά και πιθανούς στόχους και χάρτες.

 

Στις 31 Μαρτίου, ο πληροφοριοδότης προώθησε τον Pendley σε έναν υποτιθέμενο προμηθευτή εκρηκτικών. Αυτός στην ουσία ήταν μυστικός πράκτορας του FBI.

 

Το σχέδιό του σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με μια καταγεγραμμένη συνομιλία, ήταν να επιτεθεί σε τρία κτήρια της Amazon.

 

Στις 8 Απριλίου, κατά την παράδοση των υποτιθέμενων εκρηκτικών, ο μυστικός πράκτορας του FBI έδειξε στον  Pendley κουτιά που ισχυρίστηκε ότι περιείχαν εκρηκτικά τύπου C-4 και του έδειξε πώς να οπλίζει και να πυροβολήσει.

 

Αφού ο Pendley πήρε τα όπλα και τα έβαλε στο αυτοκίνητό του, συνελήφθη από το FBI. Ο 28χρονος Pendley εμφανίστηκε αρχικά στο δικαστήριο την Παρασκευή και παραμένει υπό κράτηση.