Latest News

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

European Super League: Αποχωρούν Τσέλσι και Σίτι, το σκέφτεται η Μπαρτσελόνα


 Νέα δεδομένα στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τη διαφαινόμενη αποχώρηση της Τσέλσι, αλλά και της Μάντσεστερ Σίτι από το μέτωπο των 12 ομάδων που... δημιουργήσαν την European Super League.


Οι πρώτες φήμες για τις ρωγμές είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν με τους οπαδούς των «μπλε» να διαμαρτύρονται το απόγευμα έξω από το Στάμφορντ Μπριτζ (πριν τον αγώνα με την Μπράιτον) ζητώντας από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να αποσύρει την ομάδα από την ESL.

Ανάμεσα σ' αυτούς που εξέφρασαν την αντίθεση τους ήταν και η παλιά δόξα της ομάδας και νυν διοικητικό της στέλεχος, Πετρ Τσέχ, με τη διοίκηση των Λονδρέζων να αποφασίζει τελικά να αποχωρήσει από την European Super League.

Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η Μάντσεστερ Σίτι η οποία φέρεται να έχει ενημερώσει τους ανθρώπους της ESL ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, ακούγοντας τις φωνές των οπαδών της αλλά και του προπονητή της Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος μιλώντας το απόγευμα στην επίσημη συνέντευξη Τύπου είχε πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της European Super League και είχε ζητήσει από τους διοικούντες την ομάδα να βγουν και να εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν σ' αυτήν την απόφαση.

«Εάν με ρωτάτε γιατί έχουν επιλεγεί αυτές οι ομάδες, δεν ξέρω τον λόγο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα άθλημα όπου η προσπάθεια δεν σχετίζεται με την επιτυχία, η προσπάθεια δεν φέρνει ανταμοιβή. Δεν είναι άθλημα όπου η επιτυχία είναι ήδη εγγυημένη ή δεν είναι άθλημα, στο οποίο δεν έχει σημασία η ήττα. Γι' αυτό το είπα πολλές φορές, θέλω τον καλύτερο ανταγωνισμό, τον ισχυρότερο δυνατό ανταγωνισμό, σαν αυτό που υπάρχει στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν είναι δίκαιο όταν μία ομάδα αγωνίζεται, αγωνίζεται, αγωνίζεται, φτάνει στην κορυφή και δεν μπορεί να προκριθεί σε μια διοργάνωση, γιατί η επιτυχία είναι ήδη εγγυημένη για μερικές ομάδες. Αυτό δεν είναι άθλημα».


Κάτι που τελικά δε θα χρειαστεί καθώς η Σίτι βγήκε εκτός ESL και πλέον οι 12 ομάδες που ξεκίνησαν αυτήν την ιστορία έχουν μείνει 10.