Latest News

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Νόελ Κλαρκ: «Θώπευε, παρενοχλούσε σεξουαλικά και έκανε bullying» σε 20 γυναίκες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, η Bafta ανέστειλαν την ιδιότητα μέλους του ηθοποιού και σκηνοθέτη Νόελ Κλαρκ, που πριν από μερικές εβδομάδες έλαβε ένα από τα κορυφαία βραβεία της ...Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

 

«Υπό το φως του άρθρου στον Guardian, που παρουσίασε για πρώτη φορά φορά αναλυτικές περιγραφές με σοβαρές καταγγελίες για τη συμπεριφορά του Νόελ Κλαρκ, αναστείλαμε άμεσα τη βράβευση και την ιδιότητα μέλους του από την BAFTA, μέχρι νεωτέρας», αναφέρει η ανακοίνωση της Ακαδημίας.

 

 

Ο 45χρονος ηθοποιός, που έγινε γνωστός για τον ρόλο του στο Doctor Who και ως συνδημιουργός της σειράς ταινιών The Hood Trilogy, τιμήθηκε στις 10 Απριλίου από την Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου με το βραβείο εξαιρετικής συνεισφοράς στον κινηματογράφο. Αυτή την περίοδο εμφανίζεται στην επιτυχημένη δραματική σειρά Viewpoint.

 

Ο Νόελ Κλαρκ είπε ότι αρνείται «κατηγορηματικά» οποιοδήποτε «σεξουαλικό παράπτωμα», προσθέτοντας σε σχετική δήλωση, πως έχει σκοπό να «υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς». 

 

«Στην 20ετή καριέρα μου, έβαζα την έννοια του inclusivity και της διαφορετικότητας στην πρώτη γραμμή της δουλειάς μου και ποτέ δεν υπήρξε παράπονο σε βάρος μου. Αν κάποιος που εργάστηκε μαζί μου αισθάνθηκε ποτέ άβολα ή πως δεν τον σεβάστηκα, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη», πρόσθεσε. 

 

Ο Νόελ Κλαρκ κατηγορείται πως «θώπευε, παρενοχλούσε και έκανε bullying» σε 20 γυναίκες
Ο 45χρονος ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης πριν από μερικές εβδομάδες βραβεύτηκε από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου. EPA/BAFTA

 

Τις καταγγελίες 20 γυναικών σε βάρος του Νόελ Κλαρκ, που είναι παντρεμένος με την Ίρις Ντα Σίλβα και έχουν μαζί τρεις γιους, έφερε στο φως η εφημερίδα Guardian, όλες εκ των οποίων γνώρισαν τον Κλαρκ σε επαγγελματικό πλαίσιο. 

 

Η εφημερίδα Guardian συνομίλησε με 20 γυναίκες που του προσάπτουν, ανάλογα με την περίπτωση, σεξουαλική παρενόχληση, ερωτικά αγγίγματα και θωπείες χωρίς τη συγκατάθεσή τους, σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα, αντιδεοντολογική συμπεριφορά, λήψη και διαμοιρασμό γυμνών φωτογραφιών και βίντεο χωρίς τη συγκατάθεσή τους και εκφοβισμό. Όλα τα καταγγελλόμενα περιστατικά αφορούν στην περίοδο 2004-2019.

 

Ο Νόελ Κλαρκ κατηγορείται πως «θώπευε, παρενοχλούσε και έκανε bullying» σε 20 γυναίκες
Είχε κερδίσει το Βραβείο Ολίβιε για τον πιο υποσχόμενο ηθοποιό το 2003 και το αντίστοιχο βραβείο BAFTA για νέο ταλέντο το 2009. Εδώ στο after party των BAFTA. EPA/DANIEL DEME

 

Η Τζόνα Πάουελ, που εργάστηκε ως παραγωγός για τον Κλαρκ από το 2014 έως το 2017, κατήγγειλε αδιάκοπη παρενόχληση, σημειώνοντας πως ο 45χρονος καυχιόταν συχνά ότι διέθετε σεξουαλικό υλικό για πολλές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ηθοποιών που είχε τραβήξει γυμνές σε οντισιόν.

 

Σύμφωνα με πολυάριθμες μαρτυρίες, ο Κλαρκ έδειχνε συχνά σε συναδέλφους γυμνές φωτογραφίες και βίντεο γυναικών, ενώ κατηγορείται επίσης ότι τραβούσε το τολμηρό υλικό χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως άδεια.


Η παραγωγός ταινιών Σινε Σελτβέιτ κατήγγειλε πως ο Κλαρκ της άγγιξε τα οπίσθια σε μία περίπτωση, και σε μετέπειτα επικοινωνία τους μέσω email έστειλε μια φωτογραφία του πέους του σε στύση, ένα μέλος κινηματογραφικού συνεργείου καταγγέλλει ανεπιθύμητα σεξουαλικά αγγίγματα σε μια αποθήκη στο σετ και μια νεαρή ηθοποιός που συμμετείχε στο Kidulthood λέει πως στην αρχή των γυρισμάτων την είχε φιλήσει βάζοντας τη γλώσσα του στο στόμα της, κάνοντας λόγο για αδιάκοπη σεξουαλική παρενόχληση.