Latest News

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Τρανς δισεκατομμυριούχος απειλεί με μετακίνηση του πλούτου της λόγω επιθέσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ

 


Η Τζένιφερ Πρίτζκερ έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη και μοναδική τρανς δισεκατομμυριούχος ...του κόσμου.

Ωστόσο το Τενεσί φαίνεται πως δεν την «χωράει» πλέον, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει τον πλούτο της από την συγκεκριμένη Πολιτεία, λόγω των νέων νόμων κατά των ΛΟΑΤ+ στην εν λόγω Πολιτεία.

Η Πρίτζκερ είναι το μόνο τρανς πρόσωπο που έχει συμπεριληφθεί ποτέ στη λίστα των Forbes Billionaires, με καθαρή αξία πλούτου περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι πρώην υπολοχαγός στρατού των Η.Π.Α. και μέλος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες στις Η.Π.Α., που ίδρυσε το ξενοδοχειακό συγκρότημα Hyatt.

Η ιδιωτική οικογενειακή της παρακαταθήκη βρίσκεται επί του παρόντος στο Νάσβιλ του Τενεσί, αλλά απείλησε ότι θα την μετακινήσει λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων κατά των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ ατόμων στην πολιτεία.

Τον Μάρτιο, το Τενεσί ψήφισε νομοσχέδιο που απαγορεύει στα τρανς κορίτσια να συμμετέχουν στα αθλήματα ως το σωστό φύλο τους. Ο κρατικός κυβερνήτης Μπιλ Λι δήλωσε ότι η κίνηση αποσκοπούσε στη «διατήρηση του αθλητισμού των γυναικών και στη διασφάλιση του θεμιτού ανταγωνισμού». 

Άλλες νομοθετικές επιθέσεις περιλαμβάνουν απόπειρες απαγόρευσης σχολικών ΛΟΑΤ+ εγχειριδίων, επιτρέποντας σε γονείς να επιλέγουν τα παιδιά τους τα προγράμματα σπουδών, καθώς και ο περιορισμός την τρανς υγειονομική περίθαλψη για άτομα κάτω των 18 ετών. Ο Μπιλ Λι υπέγραψε επίσης ένα νομοσχέδιο το 2019 που επέτρεπε στους παρόχους τεκνοθεσίας να κάνουν διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤ+ ανθρώπων.

Η Τζένιφερ Πρίτζκερ είπε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Nashville LGBT+:

«Ως τρανς, αυτοί οι περιττοί και βλαβεροί νόμοι είναι προσωπικοί για μένα. Ως επιχειρηματίας, η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ο αντίκτυπος που θα έχουν στη φήμη του Τενεσί και, τελικά, στην οικονομική ευημερία, καθώς οι επιχειρήσεις και οι τουρίστες στρέφονται αλλού.»

«Κανένα κράτος δεν επωφελείται από την αντίληψη ότι είναι ένα μισαλλόδοξο και ανεπιθύμητο μέρος για ανθρώπους διαφορετικών υπόβαθρων και με ανησυχεί σοβαρά να δω αυτήν την πολιτεία να αγωνίζεται για τον τίτλο της λιγότερο συμπεριληπτικής του έθνους». 

Αμφιλεγόμενες δωρεές

Η Πρίτζκερ ήταν προηγουμένως υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ, δωρίζοντας 250.000 δολάρια σε επιτροπές που υποστήριζαν την προεδρία του. Ωστόσο, η υποστήριξή της φάνηκε να τελειώνει όταν ανακοίνωσε την απαγόρευση των τρανς ατόμων που υπηρετούν στο στρατό το 2017. 

Αργότερα, έκανε μία δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων στο The Lincoln Project, μια επιτροπή πολιτικής δράσης Ρεπουμπλικανών (PAC) που συγκροτήθηκε για να αποτρέψει την επανεκλογή του. Αντιτάχθηκε επίσης στους άλλους Ρεπουμπλικάνους που αγωνίζονται για επανεκλογή, όπως ο αρχηγός της μειοψηφίας της Γερουσίας του Κεντάκι Μιτς ΜακΚόνελ, ο γερουσιαστής της Αϊόβα, Τζόνι Έρντ και ο γερουσιαστής της Βόρειας Καρολίνας Θομ Τίλης.

Η Πρίτζκερ συνέχισε δωρίζοντας 2.000 δολάρια στην προεδρική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, μαζί με τον ξάδελφό της Τζον Πρίτζκερ, ο οποίος δώρισε τουλάχιστον 650.000 δολάρια σε PAC υπέρ του Μπάιντεν το 2020.

Είναι μόνο η δέκατη πλουσιότερη Πρίτζκερ, με την αδερφή της Κάρεν να βρίσκεται στην πρώτη θέση με αναφερόμενη καθαρή αξία περιουσίας 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.