Latest News

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Ιωάννης Αγγελικούσης: Θλίψη στη ναυτιλία και τον Πειραιά - Η παράκληση της οικογένειας του εφοπλιστή

 


Θλίψη στη ναυτιλία και τον Πειραιά  για την απώλεια του εφοπλιστή Ιωάννη Αγγελικούση...


Σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως προβλέπεται από τους ισχύοντες περιορισμούς λόγω Covid-19, θα τελεστεί η κηδεία του Γιάννη Αγγελικούση που έφυγε το μεσημέρι από τη ζωή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η οικογένεια παρακαλεί θερμά να μην παρευρεθεί κανείς στη νεκρώσιμη ακολουθία ή στην ταφή, ούτε και εξ αποστάσεως, στην προσπάθεια να μην τεθεί η υγεία κανενός σε κίνδυνο.

Σύντομα θα αναρτηθεί ειδική σελίδα στον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας για να δεχθεί συλλυπητήρια μηνύματα που θα μεταφερθούν στην οικογένεια.

Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές, στη μνήμη του Γιάννη Αγγελικούση, στο Γενικό Κρατικό Νικαίας με το οποίο διατηρούσε ιδιαίτερους δεσμούς και υποστήριζε ο εκλιπών. Λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας.

Η ανακοίνωση του Ομίλου

Σε ανακοίνωση αναφορικά με την απώλεια του ιδρυτή και προέδρου του, ο Όμιλος Αγγελικούση αναφέρει:

«Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης, η Μαρία Αγγελικούση, κόρη του Ιωάννη Αγγελικούση, Προέδρου του Αngelicoussis Group of Companies, αναγγέλλει τον θάνατο του πατέρα της, νωρίτερα σήμερα, 10 Απριλίου, ο οποίος απεβίωσε ήρεμα στον ύπνο του, περιστοιχιζόμενος από τα μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος. Η απώλειά του θα είναι δυσβάσταχτη.

»Ο Ιωάννης Αγγελικούσης υπέστη καρδιακό επεισόδιο στις 20 Μαρτίου και παρά την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα που του παρείχε το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Η οικογένειά του επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους ιατρούς και τους νοσηλευτές για την υποστήριξη και τη φροντίδα που του παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του.

»Το σύνολο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της οικογένειας Αγγελικούση σε όλον τον κόσμο ενημερώθηκαν νωρίτερα σήμερα για τα θλιβερά νέα. Η οικογένεια παρακαλεί να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της σ’ αυτή τη στιγμή του μεγάλου πένθους. Η κόρη του Ιωάννη Αγγελικούση, Μαρία, τον διαδέχεται ως Chief Executive Officer του Angelicousis Group of Companies.»


Ανακοίνωση Προέδρου ΕΕΕ, κου Θεόδωρου Βενιάμη



Σήμερα χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο, έναν αγαπητό φίλο,  έναν ευπατρίδη. Ο Γιάννης Αγγελικούσης υπήρξε άξιος συνεχιστής των παραδόσεων της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας, και μεγαλούργησε σε ένα έντονο διεθνές ανταγωνιστικό  περιβάλλον, κρατώντας πάντοτε  ψηλά την σημαία της πατρίδας  και αγκαλιάζοντας τους Έλληνες ναυτικούς και την ελληνική ναυτοσύνη. Διακρίθηκε διεθνώς για τις επιτυχημένες επιχειρηματικές του επιλογές και επιτεύγματα. 

Ο Γιάννης θα παραμείνει για πάντα στη μνήμη μας φωτεινός φάρος μιας ναυτιλίας  που στηρίζεται στον άνθρωπο και δημιουργεί για τον άνθρωπο! 

Εκφράζω στην οικογένειά του, στην αγαπημένη του μοναχοκόρη Μαρία, στους οικείους του και στους συνεργάτες και εργαζόμενους στην εταιρεία του, τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήριά μου καθώς και όλων των συναδέλφων του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, που τίμησε με τη συμμετοχή του για περισσότερο από δύο δεκαετίες, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας, που θρηνεί σήμερα την απώλεια ενός από τους πιο λαμπρούς εκπροσώπους της. 

Γιάννη, καλό ταξίδι!



Δήλωση Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδου για την απώλεια του Γιάννη Αγγελικούση

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Κώστας Κατσαφάδος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ελληνική ναυτιλία θρηνεί σήμερα μια μεγάλη απώλεια. Ο Γιάννης Αγγελικούσης, ήταν ένας ξεχωριστός Έλληνας, ένας μεγάλος πατριώτης. Άνοιξε δρόμους στο θαλάσσιο επιχειρείν και τα πλοία του με τη γαλανόλευκη ταξίδεψαν σε κάθε σημείο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συνεργάτες του. Είμαι βέβαιος ότι η κόρη του Μαρία στο τιμόνι του Ομίλου θα συνεχίσει το έργο και την προσφορά του στη Ναυτιλία και την Ελλάδα.