Latest News

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

"Τετ α τετ" για τα χρόνια προβλήματα του Πειραιά


 Διαδοχικές συναντήσεις φαίνεται πως είχε ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, με τον Υπουργό Επικρατείας  Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών... Θεόδωρο Σκυλακάκη, όπου συζήτησαν
 μια σειρά χρόνιων ζητημάτων που παραμένουν άλυτα για την πόλη του Πειραιά.

Ειδικότερα, στις συνομιλίες του Δημάρχου με τους Υπουργούς επιβεβαιώθηκε η δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά, στα παλιά κτήρια του ΣΙΛΟ στο λιμάνι, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας, όχι μόνο για τον Πειραιά και τη χώρα, αλλά και διεθνώς.

Ο κ. Μώραλης ενημερώθηκε και επίσημα για το ζήτημα των Δικαστηρίων του Πειραιά και την πρόσφατη απόφαση του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., με την οποία εγκρίθηκε το ποσό των 81 εκατομμυρίων ευρώ για το έργο αυτό και πλέον αναμένεται ο δημόσιος διαγωνισμός για την επιλογή του χώρου όπου θα ανεγερθεί το Δικαστικό Μέγαρο.

Επίσης, συζητήθηκε το μείζον θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το λιμάνι, ένα έργο πνοής για την πόλη, αλλά και για το μεγάλο και στρατηγικά σημαντικό λιμάνι της χώρας, το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027, ώστε να προχωρήσει.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά συζήτησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών την προοπτική να αντληθεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την υλοποίηση της ανάπλασης στην Ακτή Θεμιστοκλέους.