Latest News

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Κατάληψη στην Πρυτανεία και τα διοικητικά γραφεία

 


Την κατάληψη της Πρυτανείας και των διοικητικών γραφείων του Πανεπιστημίου Πειραιώς ...ανακοινώνει σήμερα ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση άτομα του αναρχικού χώρου προχώρησαν στην κατάληψη της Πρυτανείας και διοικητικών γραφείων με σκοπό όπως αναφέρεται την παρεμπόδιση λειτουργίας τους. Όπως τονίζεται αφορμή για αυτήν την κίνηση αποτέλεσε «η επερχόμενη είσοδος της αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους στα μέσα του Απρίλη».

Στην ανακοίνωση γίνονται νύξεις για τα περιστατικά αστυνομικής βίας με την πανεπιστημιακή αστυνομία που φέρνει το νομοσχέδιο Κεραμέως να «έρχεται να συμπληρώσει το ψηφιδωτό καταστολής και ελέγχου που ήδη βιώνουμε σε κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής σαν καταπιεσμένα υποκείμενα»αράλληλα τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «τον τελευταίο χρόνο, με πρόσχημα την πανδημία, το κράτος ξεδιάντροπα καταργεί τις απεργίες και το 8ωρο, δημιουργεί σκάνδαλα (Λιγνάδη, Κεραμέως, Φουρθιώτη)» κανονικοποιώντας την αστυνομική παρουσία στις γειτονιές.

«Τα πανεπιστήμια ανέκαθεν αποτελούσαν εστίες αγώνα, συγκρούσεων και ρήξης. [...] Όλα αυτά προέκυψαν μέσα από μαζικές καταλήψεις και συγκρούσεις, οι οποίες είχαν σαν στόχο, όχι μόνο τη διάχυση των ριζοσπαστικών ιδεών από τα κάτω» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Στο πλαίσιο αυτό η ανακοίνωση αναφέρει ότι «δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε τους χώρους μας σπιθαμή προς σπιθαμή, με κάθε μέσο»