Latest News

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Η ώρα του εισαγγελέα για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη – Κατέθεσε υπόμνημα

 


Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την άσκηση ή μη της ποινικής δίωξης σε βάρος του γνωστού κωμικού Πέτρου Φιλιππίδη, σε βάρος του οποίου ...έχουν υποβληθεί καταγγελίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού από ισάριθμες συναδέλφους του.

Η αυλαία της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος έπεσε σήμερα με την υποβολή του υπομνήματος παροχής εξηγήσεων που κατέθεσε ο ηθοποιός μέσω του δικηγόρου του. 

Ο ελεγχόμενος ηθοποιός επέλεξε ,όπως έχει δικαίωμα,να μην εμφανιστεί αυτοπροσώπως στα δικαστήρια αλλά να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο του.

Παράλληλα συμφωνα με πληροφορίες προτείνει και μάρτυρες υπεράσπισης του μια εκ των οποίων εξετάστηκε σήμερα καταθέτοντας για τον χαρακτήρα του ηθοποιού.

Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από τη συνάδελφό του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες ,σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει αντίστοιχη τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του οι οποίες αναφέρουν πως όταν, παρά τη βία που τους ασκεί, δεν επιτυγχάνει το στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλεί με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.