Latest News

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Η Βρετανία αποχαιρετά τον πρίγκιπα Φίλιππο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Η Βρετανία αποχαιρετά τον «παππού του έθνους» πρίγκιπα Φίλιππο...

Το τελευταίο αντίο στον Δούκα του Εδιμβούργου έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου. Θα έχει στρατιωτική δομή και θα χαιρετίζει το θάρρος και την πίστη του.

Όπως προβλεπόταν στο πρόγραμμα της κηδείας, η τελετή -στην οποία πρωτοστάτησε ο πρωθιερέας του Ουίνδσορ- ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή.

Η βασίλισσα, που κατά τη διάρκεια της τελετής θα κάθεται μόνη λόγω των αυστηρών κανόνων για τον κορωνοϊό, θα σταματήσει στο φέρετρο για να αποχαιρετήσει τον επί 73 χρόνια σύζυγό της πριν από την ταφή.

Κανένα μέλος της Βασιλικής Οικογένειας δεν θα διαβάσει κείμενο ή θα μιλήσει στην κηδεία.

Ποιοι παραβρίσκονται

Μόνο 30 άνθρωποι επετράπη να είναι παρόντες στην κηδεία λόγω των κανονισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται η βασίλισσα, όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένων των εγγονών του δούκα, και μέλη της οικογένειας του πρίγκιπα Φιλίππου, μεταξύ των οποίων ο Μπέρνχαρντ, ο Κληρονομικός Πρίγκιπας του Μπάντεν, και ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χοενλόε-Λάνγκενμπουργκ.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φορούν επίσημη πρωινή ενδυμασία με παράσημα. Το εκκλησίασμα θα συμμορφωθεί με τις οδηγίες για τον κορονοϊό που ισχύουν για όλη τη χώρα και θα φορά μάσκες κατά την 50λεπτη τελετή.

Μια μικρή τετραμελής χορωδία θα τραγουδήσει μουσικά κομμάτια που είχε επιλέξει ο πρίγκιπας πριν από τον θάνατό του, χωρίς συνοδεία από το εκκλησίασμα. Η βασίλισσα θα κάθεται μόνη της στη διάρκεια της τελετής.

Στην κορυφή των σκαλοπατιών, το φέρετρο υποδέχτηκε ο πρωθιερέας του Ουίνδσορ και ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, ο Τζάστιν Ουέλμπι. Καθώς οι θύρες του παρεκκλησιού έκλεισαν, οι γκάιντες έπαιζαν το «Carry On».

Το φέρετρο τοποθετήθηκε σε βάθρο στην κορυφή του κεντρικού κλίτους του ναού. Πάνω σε μαξιλάρια ήταν τοποθετημένα τα «διάσημα» του Φιλίππου –κυρίως τα μετάλλια και τα παράσημα που του έχουν δοθεί, η στραταρχική ράβδος του και το έμβλημα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με διάσημα από τη Δανία και την Ελλάδα.

Την κηδεία τέλεσε ο πρωθιερέας του Ουίνδσορ. Το φέρετρο θα κατέβει στη συνέχεια στη Βασιλική Κρύπτη.

Ένας ταγματάρχης του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας θα παίξει με την γκάιντα έναν θρήνο. Θα ακολουθήσει το «Εγερτήριο» από τους σαλπιγκτές του Ιππικού του Βασιλικού Οίκου. Οι σαλπιγκτές του Βασιλικού Σώματος Πεζοναυτών θα ανακρούσουν στη συνέχεια το «Action Stations», κάτι που είχε ζητήσει ο ίδιος ο Δούκας του Εδιμβούργου.

Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι θα πει στη συνέχεια την ευχή, μετά την οποία θα ανακρουσθεί ο εθνικός ύμνος.

Η βασίλισσα και οι άλλοι πενθούντες θα αναχωρήσουν στη συνέχεια από το παρεκκλήσι.