Latest News

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Σάλκε: Οπαδοί έριξαν αυγά στους παίκτες- Υποβιβασμός για πρώτη φορά έπειτα από 33 χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Οπαδοί της Σάλκε επιτέθηκαν με αυγά στους ποδοσφαιριστές, έπειτα από την ήττα ...με 1-0 από την Αρμίνια Μπίλεφελντ, αποτέλεσμα που «σφράγισε» τον υποβιβασμό της ομάδας από την Bundesliga για πρώτη φορά έπειτα από 33 χρόνια.

 

Περίπου 500-600 οπαδοί περίμεναν την αποστολή της Σάλκε στην έδρα της ομάδας, όπου επέστρεψε μετά την αναμέτρηση. Είχαν ανάψει από νωρίς καπνογόνα και πυροτεχνήματα. «Μόλις έφτασε η ομάδα και βγήκε από το γήπεδο, υπήρξαν σοβαρές διαμαρτυρίες», ανέφερε η αστυνομία.

 

«Πέταξαν αυγά στους παίκτες, οι οποίοι δέχθηκαν και φραστικές επιθέσεις», σύμφωνα με την αστυνομία, που ανέπτυξε ισχυρές δυνάμεις στο σημείο, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν κλιμάκωση.

 

Η Σάλκε έχει αλλάξει πέντε προπονητές αυτή τη σεζόν με τελευταίο τον Δημήτρη Γραμμόζη. Μετά το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης με την Αρμίνια Μπίλεφελντ οι παίκτες της ομάδας έκλαιγαν, έβριζαν, ή δεν μπορούσαν να κρύψουν το σοκ τους.

 

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που υποβιβάζεται η Σάλκε, κάτι που τελευταία φορά έγινε το 1988. Η ομάδα έχει κατακτήσει επτά φορές το πρωτάθλημα Γερμανίας, η πιο πρόσφατη το 1958, ενώ το 2018 είχε πάρει τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία.



Με ανακοίνωση ο σύλλογος καταδίκασε την επίθεση στους ποδοσφαιριστές, επισημαίνοντας ότι κάποιοι από τους οπαδούς παραβίασαν κόκκινες γραμμές που είναι αδιαπραγμάτευτες.

 

«Αν και είναι κατανοητή η οργή και ο θυμός για τον υποβιβασμό, ο σύλλογος δεν θα αποδεχθεί ποτέ να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παικτών και του προσωπικού», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι διενεργείται έρευνα για το περιστατικό.