Latest News

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Ο γιος του Λανς Άρμστρονγκ συνελήφθη «για σεξουαλική επίθεση σε 16χρονη μετά από πάρτι» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Ο γιος του διάσημου πλην αμφιλεγόμενου ποδηλάτη Λανς Άρμστρονγκ συνελήφθη για φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε μια 16χρονη...

πριν από περίπου τρία χρόνια.

 

Ο Λουκ Ντέιβιντ Άρμστρονγκ, 21 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε ανήλικο, σύμφωνα με ένορκη κατάθεση του αστυνομικού τμήματος του Όστιν. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγυητική επιστολή, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάστηκε να καταβάλει χρήματα. 

 

Η φερόμενη επίθεση συνέβη τον Ιούνιο του 2018 μετά από ένα πάρτι στην πρωτεύουσα του Όστιν όταν ο Άρμστρονγκ ήταν 18 ετών, ανέφεραν οι αρχές. Το θύμα, που ήταν δυο χρόνια μικρότερη, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία τον περασμένο Νοέμβριο. 

 

Ο γιος του Λανς Άρμστρονγκ συνελήφθη «για σεξουαλική επίθεση σε 16χρονη μετά από πάρτι»
Ο Λουκ Ντέιβιντ Άρμστρονγκ, γιος του Λανς Άρμστρονγκ. Austin Police Department

 

Δικηγόρος του Άρμστρονγκ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως ο πελάτης του είχε για πολλούς μήνες συναινετική σχέση με το θύμα, της οποίας το όνομα δεν έγινε γνωστό. 

 

«Ό,τι συνέβη πριν από τρία χρόνια στο Γυμνάσιο δεν ήταν έγκλημα και ούτε σεξουαλική επίθεση», ανέφερε ο Ράντι Λίβιτ, μιλώντας στο KXAN. «Ήταν συναινετική σχέση και συνέχισε συναινετικά ανάμεσα σε δυο νεαρά άτομα μέχρι που αμφότεροι τελικά πήραν ξεχωριστούς δρόμους. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες δεν θα έπρεπε να υποβληθούν και σίγουρα όχι τρία χρόνια αργότερα», πρόσθεσε. 

 

Ο γιος του Λανς Άρμστρονγκ συνελήφθη «για σεξουαλική επίθεση σε 16χρονη μετά από πάρτι»
Ο Λουκ είναι το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά του Λανς Άρμστρονγκ. Instagram

 

Το θύμα περίμενε σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν καταγγείλει την φερόμενη επίθεση στην αστυνομία τον Νοέμβριο του 2020. 

 

Όπως είπε στις αρχές, είχε ζητήσει στον Άρμστρονγκ να έρθει να την πάρει από ένα πάρτι τον Ιούνιο του 2018 επειδή ήταν μεθυσμένη, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση. 

 

Η ίδια λέει ότι δεν θυμάται πώς έφτασε σπίτι με το φορτηγάκι του Άρμστρονγκ αλλά ισχυρίζεται ότι ξύπνησε σε έναν καναπέ στο δικό του σπίτι όπου εκείνος της επιτέθηκε. 

 

Ο Λουκ Άρμστρονγκ φέρεται να της παραδέχθηκε πως έκανε σεξ μαζί της στο σπίτι του πατέρα του, στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας τους, τον Δεκέμβριο του 2020. 

 

Ο γιος του Λανς Άρμστρονγκ συνελήφθη «για σεξουαλική επίθεση σε 16χρονη μετά από πάρτι»
Ο Λανς Άρμστρονγκ με την σύζυγό του, Κριστίν και τον γιο του, Λουκ, λίγο πριν την έναρξη του Tour de France, τον Ιούλιο του 2002. EPA PHOTO/DPA FILES/PEER GRIMM

 

Η αστυνομία είπε πως η επίθεση έλαβε χώρα σε ένα σπίτι, που προκύπτει ότι ανήκε κάποτε στον Λανς άρμστρομγκ πριν το πουλήσει τον Ιούνιο του 2018. 

 


Ο δικηγόρος του Λουκ Άρμστρονγκ διαβεβαίωσε πως με το θύμα έκανε συναινετικό σεξ πολλές φορές στη διάρκεια της σχέσης τους εκείνο το καλοκαίρι. «Δεν ήταν μια φορά. Έτρεχε κάτι σαν σχέση μεταξύ τους για ένα σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε. 

 

Οι αρχές ανέφεραν πως κατόπιν έρευνας, πολλοί άνθρωποι δήλωσαν ότι το θύμα τούς είχε μιλήσει για την σεξουαλική επίθεση, ωστόσο κάποιος από αυτούς είπε ότι η κοπέλα είχε κάνει λόγο για συναινετικό σεξ εκείνο το βράδυ του Ιουνίου. 

 

Μέχρι στιγμής, ο πατέρας του, Λανς Άρμστρονγκ δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο για την υπόθεση. 

 

Ο Λανς Άρμστρονγκ, κάνοντας χρήση αναβολικών και ψευδόμενος επ' αυτού, κατάφερε να ανακηρυχθεί επτά διαδοχικές φορές (1999-2005) νικητής του Tour De France, του μεγαλύτερου αγώνα ποδηλασίας στον κόσμο. Ωστόσο το 2012 παραδέχθηκε ότι έπαιρνε αναβολικά με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ισόβιος αποκλεισμός από το άθλημα ενώ του αφαιρέθηκαν και οι 7 τίτλοι του.