Latest News

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Eurovision: Και το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού κατά του «El Diablo» (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Την κάθετη διαφωνία του με την επιλογή του τραγουδιού  "El Diablo"  για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό Διαγωνισμό της «Eurovision» ...εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού. 

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι η απάντηση του Ρ.Ι.Κ. στα πολλά επικριτικά σχόλια, ότι δήθεν το τραγούδι υπέχει άλλους συμβολισμούς και ότι πρέπει να δούμε τι κρύβεται πίσω από την πρώτη ανάγνωση των στίχων του, είναι υποκριτική και ότι σε καμμιά περίπτωση δεν αποτελεί σοβαρό ή και πειστικό επιχείρημα ενός κρατικού πολιτισμικού οργανισμού.

Επιπλέον, το ινστιτούτο καλεί τους αρμοδίους να συνειδητοποιήσουν ότι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου δεν είναι ιδιωτική εταιρεία ούτε κερδοσκοπικός οργανισμός και δε νομιμοποιείται να δρα αυθαίρετα, όταν πρόκειται για ένα διεθνή Διαγωνισμό και για ένα θέμα που άπτεται απόλυτα της πολιτισμικής φυσιογνωμίας του λαού μας, σπαταλώντας αφειδώς τα χρήματα των φορολογουμένων, μάλιστα σε περίοδο βαθιάς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης".

Θύελλα αντιδράσεων 

Αυτή δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά του το εν λόγω τραγούδι ξεσηκώνει αντιδράσεις. Πριν λιγες ημέρες  θύελλα αντιδράσεων είχε ξεσπάσει από ομάδα χριστιανών που συγκέντρωναν υπογραφές προκειμένου να μη γίνει δεκτό στον διαγωνισμό. 

«Αγαπητοί συμπολίτες, η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας» ανέφεραν μεταξύ άλλων μέσω της πλατφόρμας Avaaz 

Θέμα στο CNN η Έλενα Τσαγκρινού για το «El Diablo»

Το ζήτημα σύντομα απέκτησε παγκόσμιο ενδιαφέρον με το αμερικανικό CNN, ένα από τα πιο γνωστά διεθνή ΜΜΕ, να ασχολείται με το θέμα, φιλοξενώντας δήλωση της Έλενας Τσαγκρινού σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί για την επιλογή του τραγουδιού.