Latest News

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Το όνειρο κάθε ταξιδιώτη: Κιβώτιο μετατρέπεται σε πλήρως εξοπλισμένο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα (ΒΙΝΤΕΟ- ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Εταιρεία παρουσίασε ένα πτυσσόμενο μικροσκοπικό σπίτι που παραδίδεται σε… σχήμα κουτιού και αφού «ξεδιπλωθεί», οι ένοικοι θα έχουν πρόσβαση σε μια εξοπλισμένη κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι και ένα υπνοδωμάτιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για περίεργα και μοναδικά σχέδια σπιτιών που συνεχώς προκαλούν την έκπληξη και τον θαυμασμό μας!

Αυτό το σπίτι από τους Brette Haus είναι ωστόσο και το πιο βολικό που θα βρείτε ποτέ: είναι μικρό και μπορεί να «αλλάζει» τοποθεσίες!

Το πτυσσόμενο μικροσκοπικό σπίτι έρχεται σε… σχήμα κουτιού και μπορεί να ξεδιπλωθεί σε λιγότερο από 3 ώρες και να γίνει κανονική κατοικία που χωράει δύο άτομα. Κοστίζει 22.000 δολάρια.

Ο Γκενάντι Μπακούνιν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε πως πήρε την έμπνευσή του από ένα εμπορευματοκιβώτιο και ότι σταδιακά το σπίτι πήρε σχήμα και μορφή χάρη στα σχόλια των πελατών του.

Κάθε σπίτι διαθέτει μια εξοπλισμένη κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι και ένα υπνοδωμάτιο. Μπορούν με κάποιο επιπλέον κόστος να προστεθούν και άλλα πράγματα, παρά τη μικρή του χωρητικότητα!

Το θετικό, όπως είπαμε παραπάνω, είναι ότι μπορούν να μεταφερθούν όπου θέλετε. Το αρνητικό, είναι ίσως ότι χρειάζεται να τα συνδέσετε με κάποιο δίκτυο αποχέτευσης, ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Brette Haus, τα πτυσσόμενα σπίτια μπορούν να θεωρηθούν κινητά και σε πολλές χώρες κάτι τέτοιο λύνει το πρόβλημα για άδεια οικοδόμησης.