Latest News

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Κούγιας: «Πρώην λατρεμένος» ο Λιγνάδης - Στόχος Μενδώνη και κυβέρνηση


 «Δεν έχουμε πάρει κανέναν όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους, εκείνο που λέει το σύνταγμα είναι να βοηθούμε αυτούς που αποφασίζουν, τους δικαστές», απάντησε ο Αλέξης Κούγιας ....στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και στο ερώτημα γιατί ανέλαβε τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ο Λιγνάδης μού είπε ότι είναι αθώος. Του είπα ότι σήμερα θα πάρω τη δικογραφία, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε την υπερασπιστική του γραμμή», ανέφερε για την πορεία της υπόθεσης, ενώ επεσήμανε ότι, δεν έχει μιλήσει με τους καταγγελλόμενους, επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος ο σκηνοθέτης – ηθοποιός «γνωρίζει κάποια άτομα από αυτά που τον καταγγέλλουν».

Ο δικηγόρος εξέφρασε την άποψή του ότι, «στην υπόθεση αυτή, το πρόσωπο που είναι ο στόχος, είναι η Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση».

«Ο στόχος είναι η Μενδώνη και η κυβέρνηση, πίσω από αυτή την επίθεση, είναι τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα», τόνισε και κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού κατηγόρησε τον πελάτη του είπε πως, «δε θέλω να απαξιώσω πολιτικούς. Το τι λένε κατά καιρούς οι πολιτικοί κατά καιρούς …αγνοούν το Σύνταγμα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα πολιτικά τους συμφέροντα».


«Πρώην λατρεμένος» ο Λιγνάδης

Ιδιαίτερα για τη Λίνα Μενδώνη, είπε πως «καταλαβαίνετε τι κάνουν οι πολιτικοί για να επιβιώσουν» και διαβεβαίωσε πως «εκείνος που θα απαντήσει στο τι έχει κάνει ο πρώην λατρεμένος από υπουργούς, πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς, θα το αποφασίσει ο δικαστής»

«Κρατήστε ‘πολύ μικρό καλάθι’ για τη γυναίκα που κατέθεσε. Όταν την εξετάσει ο Κούγιας, ο εισαγγελέας, οι ένορκοι, οι δικαστές, τότε κρατήστε πολύ μικρό καλάθι», κατέληξε ερωτηθείς για την κατάθεση γυναίκας του περιβάλλοντος του σκηνοθέτη.


Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Νίκος Γεωργουλέας, ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Οπως έγινε νωρίτερα την Δευτέρα γνωστό, ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ο οποίος παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ ως την Τετάρτη όταν και θα απολογηθεί.

Ο κ. Γεωργουλέας ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπεράσπιση του μέχρι πρότινος πελάτη του, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από κοινού δύο ημέρες νωρίτερα.


Η ανακοίνωση Κούγια

Νωρίτερα χθες το βράδυ σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει το γραφείο του κ. Κούγια αναφερόταν πως ο ποινικολόγος «απεδέχθη την εντολή του κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου».