Latest News

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Παύλος Χαϊκάλης για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης: «Στο θέατρο τα ξέραμε όλοι αυτά» (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Παύλος Χαϊκάλης μίλησε στις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος ηθοποιών και σκηνοθετών για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


«Στο θέατρο πάντοτε υπήρχαν αυτά. Στο θέατρο τα ξέραμε όλοι αυτά. Ονόματα που έχουμε αγαπήσει από παλιότερες φουρνιές έχουν εμπλακεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις απλώς τότε δεν ήταν γνωστό. Έχουμε θεοποιήσει ανθρώπους που δεν θα έπρεπε αλλά προς χάριν της Τέχνης το έχουμε προσπεράσει.

Πάντα υπήρχε μια καταπίεση και σεξουαλική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες ειδικά με έναν εγωιστικό τρόπο. Και όπως πάντα, έτσι και τώρα κυριαρχεί ο φόβος ότι θα στιγματιστείς ότι δε θα βρεις δουλειά στο θέατρο» είπε ο ηθοποιός  Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και πρόσθεσε: 

«Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας, και όχι μόνο στο θέατρο. Η γυναίκα δεν μπορεί να αποτελεί δοχείο ηδονής ούτε είναι οικόπεδο προς καταπάτηση, είναι συνεργάτης, πηγή δημιουργίας, πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Θα πρέπει να υπάρξει το στοιχείο της μετάνοιας και της συγγνώμης», τόνισε, ενώ επισήμανε ότι κάποιοι συνάδελφοί του διακατέχονται από «αυτοκρατορική παράκρουση, νομίζοντας ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτό που είναι».