Latest News

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Σεξουαλική παρενόχληση - Σάλμα Χάγιεκ για Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: «Κατάλαβα ότι δεν είχα θεραπευτεί»

 


Η Σάλμα Χάγιεκ βρέθηκε να παλεύει με καταπιεσμένα συναισθήματα σε σχέση με το τραύμα που της άφησε ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν...

Η υποψήφια για το Academy Award ήταν μία από τις πολλές γυναίκες στο Χόλιγουντ που κατηγόρησαν τον παραγωγό για σεξουαλική παρενόχληση το 2017.

Πρόσφατα μίλησε για το ζήτημα σε μια συνέντευξη στην Evening Standard σχετικά με την προσπάθεια θεραπείας από τη συναισθηματική αναταραχή, σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταδίκη του Γουαϊνστάιν σε 23 χρόνια φυλάκισης.

Ο 54χρονη είπε: «Το καταπληκτικό είναι ότι νόμιζα ότι είχα θεραπευθεί. Και τότε όλα βγήκαν ξανά και συνειδητοποίησα ότι δεν θεραπεύτηκα, καταπιέστηκα και αντιμετώπισα, προσαρμόστηκα, συνέχισα, οπότε υπήρχε ένα επίπεδο θεραπείας γιατί δεν με εμπόδισε να εξελιχθώ».

Την περασμένη εβδομάδα, ένας δικαστής ενέκρινε ένα σχέδιο εκκαθάρισης για την παροχή ενός κεφαλαίου 17,1 εκατομμυρίων δολαρίων για τα θύματα του Γουαϊνστάιν, σχεδόν τρία χρόνια μετά την πτώχευση της εταιρείας Weinstein Co.

Το ταμείο θα κατανεμηθεί σε περισσότερους από 50 ενάγοντες, με μερικές από τις πιο σοβαρές κατηγορίες που καταλήγουν σε πληρωμή 500.000 δολαρίων ή περισσότερο.

Η Χάγιεκ πρόσθεσε: «Αλλά ήταν πολύ οδυνηρό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν ήξερα ότι επηρεάστηκαν τόσες πολλές άλλες γυναίκες και ότι πήγε τόσο βαθιά. Ήταν πολύ σοκαριστικό. Αλλά το γεγονός ότι [αναλάβαμε δράση] μαζί το έκανε πραγματικά θεραπευτικό».