Latest News

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Κιμούλης: Μήνυση και αγωγή και δεν κάνω πίσω με συγγνώμες -Η Ζέτα Δούκα κατήγγειλε τον ηθοποιό: Με έβρισε και με κλώτσησε! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ο Γιώργος Κιμούλης έξαλλος απάντησε στις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα...

"Εχω να πω ότι όχι μόνο θα κάνω αγωγή και μήνυση, αλλά δεν θα την πάρω και πίσω. Όσες συγγνώμες και αν μου δοθούν» τονίζει ο Γιώργος Κιμούλης μετά τη δημόσια καταγγελία που έκανε η Ζέτα Δούκα ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης την είχε βρίσει και κλωτσήσει, ενώ συνεργάζονταν για την παράσταση «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών.

«Υπάρχουν δύο σκέλη σε αυτό. Το προσωπικό μου, το οποίο θεωρώ όλο αυτό ψευδέστατο και κινούμαι αμέσως νομικά. Ούτε ένα από αυτά τα στοιχεία που ειπώθηκαν δεν συνέβησαν. Υπάρχει, όμως, και το άλλο σκέλος, το οποίο ας μην κοροϊδευόμαστε είναι πολύ σημαντικό. 

Η χρησιμοποίηση της πράξης της κυρίας Μπεκατώρου από ανθρώπους γενικά και αόριστα που τους πήγε κάτι στραβά πριν από 10 και 15 χρόνια, ν' αρχίζουν τώρα να το περιγράφουν ως μία κακοποίηση ή ψυχολογική βία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Έτσι, μειώνει στην πραγματικότητα την πράξη της κυρίας Μπεκατώρου και οδηγεί στη σιωπή κι άλλες γυναίκες, οι οποίες βρέθηκαν στη θέση της αθλήτριας» επισημαίνει ο Γιώργος Κιμούλης.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA βγήκε ο Γιώργος Κιμούλης να απαντήσει στις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα περί σωματικής και λεκτικής βίας όταν συνεργάστηκαν.

«Στεναχωρήθηκα όταν το άκουσα πρώτη φορά. Τώρα έχω θυμώσει πάρα πολύ. Έχω ήδη δώσει εντολή για αγωγή και μήνυση. Το ότι κλώτησα, ούτε για αστείο. Δεν πρόκειται να την πάρω πίσω, ακόμα κι αν αρχίσει να το παίρνει πίσω. Τα υπόλοιπα… καταρχάς δεν κατάλαβα… τι έγινε την περίοδο των συμβάντων μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλο, η παράσταση ήταν μέχρι το Πάσχα, υπάρχουν φωτογραφίες από την κοπή πίτας ένα μήνα μετά που είμαστε όλοι μια χαρά.

Κανένας συνάδελφος δεν ήταν νέος που να φοβάται τον κακό θιασάρχη ότι θα του κάνει κακό στο μέλλοντα χρόνο. Μιλάμε για μια υποτιθέμενη εργατική διαφωνία, διαφωνία εργασίας που θα μπορούσε να λυθεί με απλό τρόπο. Πάει κανείς στον εργοδότη λέει “μου φέρεται άσχημα παρακαλώ πάρα πολύ αν δεν σταματήσει θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας”. Αλλά αυτό είναι προσωπικό…», ανέφερε αρχικά.

«Θεωρώ απαράδεκτο το να χρησιμοποείται η πολύ σωστή πράξη της κυρίας Μπεκατώρου και να προσπαθεί ο οποιοσδήποτε έχει νιώσει προσβεβλημένος, θιγμένος, θυμωμένος, έχει στεναχωρηθεί να έρχεται μετά από 13 χρόνια, να περιγράφει ένα γεγονός, να υπερβάλει, να προσθέτει ψευδή γεγονότα που θα τα πάρει πίσω συν τω χρόνω.

Ένταση υπάρχει σε κάθε δουλειά. Όχι ύβρεις. Δεν το λέω τυπικά. Όλοι θυμώνουμε, όλοι έχουμε τσακωθεί κι έχουμε νιώσει ότι κάποιος μας θίγει, αλλά το να προσπαθεί κανείς, αναφερόμενος και στο ότι τώρα μίλησε η κυρία Μπεκατώρου ας το κάνουμε όλοι… Η κλωτσιά είναι φοβερό… Ουσιαστικά αν το παρακολουθήσετε το “με” είναι σβηστό. Δεν το συγχωρώ, δεν θα πάρω πίσω την αγωγή και τη μήνυση. Υποτιμάται κινείται σε επίπεδο ιεροσυλίας το να χρησιμοποιείται η πράξη της κυρίας Μπεκατώρου στο να αναφερόμαστε στο εκπληκτικό κίνημα #metoo και να το χρησιμοποιεί ο καθένας που έχει προσωπικές συγκρούσεις να το χρησιμοποιήσει για να τον υποτιμήσει, δυσφυμίσει, συκοφαντήσει. Δεν έχω διαφορές μαζί της. Είναι αδιανότητο να χρησιμοποιείται.

Το σωματική βία είναι αδιανότητο. Το άλλο είναι γενική κι αόριστη καταγγελία. Υποτίμηση, απαξίωση, έβριζα… είναι γενικά πράγματα. Ένταση στη δουλειά υπάρχει. Η συνεχόμενη βία είναι και ποινικό αδίκημα [η λεκτική]. Θέλω να πιστεύω, μέχρι πρότινος πίστευα πως με την τάση είναι της μόδας τώρα να συμπεριφερόμαστε σαν την κυρία Μπεκατώρου… κι αυτό είναι και το πρόβλημα. Με τη δική μου μήνυση καμία γυναίκα δεν πρέπει να σταματήσει να καταγγέλει τέτοιες περιπτώσεις. Πίστευα πως είναι μια διάθεση “είμαι κι εγώ εδώ”, “συμμετέχω και εγώ και μιλάω”. Φοβάμαι ότι είναι πιο μπλεγμένη ιστορία, δεν είναι τόσο αθώο. Θα αποδειχθεί συν τω χρόνω. Η στεναχώρια έφυγε γρήγορα και ο θυμός με διακατέχει αυτή την στιγμή.

Είναι απαράδεκτο όποιος έχει μια διαφορά με κάποιον να βγαίνει να καταγγέλει… Πιστεύω επίσης λόγω αστοχίας κι απειρίας δημοσιογραφικής παρόλο που ίσως ήταν γνωστό ότι θα ειπωθεί αυτό, δεν με είχαν ενημερώσει».



Νωρίτερα, η Ζέτα Δούκα κατηγόρησε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη για σωματική και λεκτική βία.  

 Μιλώντας στον Mega, η Ζέτα  Δούκα κατήγγειλε ότι πριν χρόνια, ο ηθοποιός την είχε βρίσει και κλωτσήσει ενώ συνεργάζονταν για την παράσταση «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών.

 Σύμφωνα με όσα υποστήριξε  «στον αέρα» εκπομπής η ηθοποιός, καθ' όλη τη θεατρική σεζόν 2008-2009 είχε υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία από τον συνάδελφό της.  

 «Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω και να το διαχωρήσω, είναι ψυχολογικής και λεκτικής φύσεως βία. Ήταν μία ολόκληρη θεατρική σεζόν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με ένα σπουδαίο καστ, εκ των οποίων ήταν και αυτός ο σκηνοθέτης, ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος κατά τα άλλα είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός.      

 »Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε να αλλάξει τα λόγια [...] να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει για να μην είναι συγκεντρωμένος επί σκηνής [...] το οποίο έγινε ακόμα πιο έντονο όταν οι κριτικές που βγήκαν για μένα ήταν καλές, αυτό τον θύμωσε ακόμα πιο πολύ».    

Τον Δεκέμβριο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μία νύχτα που «καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, είχε πολύ λίγο κόσμο στην βραδινή παράσταση, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή για να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση και όταν κατέβηκα να πω «οκ γιατί δεν βγαίνεις να το πεις εσύ επί σκηνής» με έβρισε, με κλώτσησε και είπε «ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι». 

  »Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή με σκοπό να παραμείνει το έργο. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής, τα άλλα δύο μέλη του θιάσου με πήγανε στο σπίτι του και όταν τελείωσε η διαδικασία γέμισα σπυριά τα οποία τα παντρεύτηκα για ενάμιση χρόνο στη ζωή μου. Γιατί τώρα; Τώρα είναι η εποχή. Τώρα τα αυτιά ανοίγουν, δεν με νοιάζει τι θα πουν; Γιατί τώρα; Δεν είναι ερώτηση αυτή. Να λέμε ευτυχώς που ήρθε το τώρα. [...] Υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες για όλη αυτή την ιστορία που καταθέτω αυτή τη στιγμή.    

Θα ήθελες να πεις όνομα, μία παράσταση; «Ναι. Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το Closer το 2008 – 2009 [...] Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη».