Latest News

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Ελληνίδα τραγουδίστρια αποκάλυψε πως δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή

 


Ελληνίδα τραγουδίστρια συγκλονίζει αποκαλύπτοντας το πώς βίωσε σε πολύ άσχημο επίπεδο, την παρενόχληση... σε βαθμό ψυχολογικής βίας, από γνωστό επιχειρηματία της νύχτας, τους φόβους για τη ζωή της, που της γεννήθηκαν τότε, και πώς βρήκε τη δύναμη, να το αντιμετωπίσει όλο αυτό, χάνοντας στο τέλος τη δουλειά της.

Μία παρενόχληση πρώτου βαθμού, που αποτέλεσε, όπως εξομολογήθηκε η Αθηναϊς  έναν από τους σημαντικότερους  λόγους τότε, να τα βροντήξει όλα και να φύγει από τον μουσικό χάρτη, ούσα στο pick up της καριέρας της, ως Έλενα Μεταξά.

Πόσα χρόνια ασχολείται με το τραγούδι;

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, από μικρή ασχολούμαι με το τραγούδι! Από κούνια που λέμε, εγώ τραγουδούσα, ενώ επαγγελματικά, μετράω 15 χρόνια.  Μια διαδρομή, που ξεκίνησε  με αγάπη στο όνειρο, είχε πολύ ωραίες στιγμές, αλλά και πολλές άσχημες, έγινε «εφιάλτης», θέλησα να φύγω από αυτόν, τα παράτησα για πολλά χρόνια για να γίνω καλά, και τώρα που μπορώ να «αναπνεύσω» ξανά  μουσικά και ως άνθρωπος, έχοντας βρει την κατάλληλη δισκογραφική οικογένεια τη G Music, όπου με έκαναν να νιώσω, ότι δεν έχω να ξαναφοβηθώ, τίποτα και κανέναν, επέστρεψα δριμύτερη.

Τι σε έκανε να θες να εξαφανιστείς να αλλάξεις όνομα ζωή και καλλιτεχνική πορεία;

Η απογοήτευση σε μια λάθος πορεία που δεν είχαν την συγκατάθεση μου αλλά έπρεπε να το κάνω για να επιβιώσω. Η πίεση που δεχόμουν από ανθρώπους, για να  κάνω πράγματα, που εγώ δεν ήμουν… Όλοι αυτοί που ήθελαν κάτι να πάρουν από την Έλενα, χωρίς να νοιάζονται για την προσωπικότητά της, λογαριάζοντας άλλους παράγοντες. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, για έναν νέο κορίτσι με όνειρα που μόλις ξεκινούσε, να πρέπει να κάνει πράγματα παρά τη θέλησή της, στις προσταγές κάποιων , για να πετύχει, αλλιώς αν τους έλεγα όχι θα με, έβγαζαν από το μουσικό χάρτη. Θα με εξόντωναν. Το δέχτηκα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά όταν ξέσπασε ο «βιασμός» της ψυχής μου, καζάνι που έβραζε μέσα μου, βρήκα τη δύναμη να τα βροντήξω όλα. Τα «όχι» που δεν μπορούσα να πω στους όρους τους και τις προυποθέσεις τους για να πετύχω με έπνιγαν. Οι κρίσεις πανικού, με τρόμαξαν. Έβγαινα στην πίστα και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Μούδιαζαν τα χέρια μου, τα πόδια μου, νόμιζα θα πάθω εγκεφαλικό… Ο γιατρός μου έδωσε ειδική θεραπεία, αλλά έπρεπε να τα παρατήσω όλα για να γιατρευτώ εγώ η ίδια. Να βρω την πορεία μου σε αυτό που είμαι πραγματικά, και όχι η Έλενα Μεταξά, μία ποπ τραγουδίστρια, που μόνο κορμί είχε να δείξει, αλλά αυτή που είμαι σήμερα, η Αθηναίς, μία λαϊκή ερμηνεύτρια, που πίστεψε η G Music, ο Γιάννης Μαλλιάς και ο παραγωγός μου.

Ως όμορφη γυναίκα που είσαι,  ένιωσες ποτέ δύσκολα; δέχτηκες ποτέ όσα χρόνια εργάζεσαι σεξουαλική παρενόχληση;

Όπως σου προανέφερα, ο ψυχολογικός «βιασμός» είναι ότι χειρότερο. Εντάξει δεν θα σταθώ τόσο στη σεξουαλική παρενόχληση που είχα βιώσει από μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή, όταν μου είχε ζητήσει περίεργα πράγματα ένα βράδυ στο καμαρίνι του, κατά την διάρκεια των προβών, που αν του έλεγα ναι στις ορέξεις του, θα με έβαζε μεγαλύτερο πρόγραμμα στο σχήμα, αλλά και δική μου αφίσα. Λίγο πολύ , τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί σε πολύ κόσμο, είτε αυτών που εργάζονται στη νύχτα, είτε στη μέρα. Η σεξουαλική παρενόχληση, η παρενόχληση γενικότερα με κάθε μορφή δεν έχει ωράριο… Υπάρχει κάτι άλλο όμως, που με στοίχειωσε, που μέχρι και σήμερα δεν το έχω ξεπεράσει, και ίσως δική μου άνθρωποι το μαθαίνουν για πρώτη φορά από εσάς. Ήταν η πιο τραυματική εμπειρία της ζωής μου… Έχω δεχτεί (παρενόχληση) με σοβαρή ψυχολογική βία, να μη μπορώ να πάω πουθενά, να φοβάμαι να βγω από το σπίτι μου από γνωστό επιχειρηματία της νύχτας. Και μάλιστα την περίοδο που εκείνος είχε σχέση με πολύ γνωστή τραγουδίστρια. Περνούσα πολύ δύσκολα, μου ζητούσε παράξενα πράγματα, που αν δεν τα έκανα, θα με έδιωχνε από το σχήμα. Του έγινε εμμονή. Άρχισε να με παρακολουθεί, να τη στήνει έξω από το σπίτι μου, να με παρακολουθεί, να εμφανίζεται μπροστά μου, να μου στέλνει αρρωστημένα μηνύματα.

Σκέφτηκες ποτέ να μιλήσεις δημόσια γι αυτό;

Πρώτη φορά το λέω δημόσια, δεν το είχα πει ποτέ, παρά μόνο στην οικογένειά μου, που ήταν και αυτοί που με βοήθησαν, μου έδωσαν τη δύναμη. Δεν σκέφτηκα τότε να μιλήσω δημόσια, που είχα τη δύναμη γιατί ήμουν γνωστό πρόσωπο, και να τον ξεμπροστιάσω, γιατί κυριαρχούσε ο φόβος  μέσα μου. Όμως δεν πρέπει να φοβόμαστε, και να ντρεπόμαστε για τα κτήνη που έχουμε στην κοινωνία μας. Αυτό έχω να συμβουλεύσω και τα κορίτσια που ξεκινούν τώρα, να μην φοβούνται να μιλήσουν, και να απευθυνθούν στην αστυνομία, που είναι κοντά στα απροστάτευτα κορίτσια.

Πώς αντέδρασες;

Δεν άντεχα άλλο στις σεξουαλικές του πιέσεις, την ψυχολογική βία που μου ασκούσε, τον φόβο που μου προκαλούσε, και αποχώρησα μόνη μου. Έφυγα τότε από εκεί που εμφανιζόμουν, γιατί η αντίδρασή του έγινε ακόμα πιο πιεστική, όταν συνειδητοποίησε ότι δεν επρόκειτο ποτέ να ήμουν μαζί του. Προτίμησα να μείνω χωρίς νυχτοκάματο, αλλά να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη.