Latest News

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Καφετζόπουλος και Οικονομάκης απαντούν στον Δημήτρη Καταλειφό για τη «συγγνώμη» στους νέους ηθοποιούς (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Τη δική τους απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Δημήτρης Καταλειφός για τον Γιώργο Κιμούλη έδωσαν ο Αντώνης Καφετζόπουλος και ...ο Δημήτρης Οικονομάκης.

Ο διακεκριμένος ηθοποιός με μια ανάρτησή του στο Facebook υποστήριξε ότι "η γενιά του" οφείλει μια συγγνώμη στους νέους ηθοποιούς για τα λάθη που και οι ίδιοι "παρέλαβαν ή συνέχισαν"

Δημήτρης Οικονομάκης: "Οφείλουμε στους νέους ηθοποιούς ένα ευχαριστώ"

 

Η τοποθέτηση αυτή, ωστόσο, δε βρήκε σύμφωνο τον Δημήτρη Οικονομάκη ο οποίος με μια ανάρτηση, απάντησε ως εξής

«Ζούμε σε μιά εποχή που η κοινωνία σπάει την σιωπή κι ανέχεται λιγότερα. Ας μην θάψουμε το παράπονο αυτών που μίλησαν πίσω από τη "συλλογική" ευθύνη της γενιάς. Κι ας μην κρύψουμε τους θύτες πίσω από το φιλότιμο και τη συγγνώμη της "παρέας"» συνεχίζει και συμπληρώνει: «Δούλεψα στο θέατρο και αυτό που μου έμεινε, κάθε φορά, ήταν η μαγεία. Κι αυτοί που την μοιράστηκαν δεν κοιτούσαν ηλικίες. Κι ούτε χωρίζονταν σε σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

Οφείλουμε σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και δεν ζητάμε ομαδικές συγγνώμες από αυτούς που τολμούν να ταξιδέψουν σε θάλασσα φουρτουνιασμένη. Και με το έργο τους να μας φέρουν αντιμέτωπους με τον κρυμμένο εαυτό μας. Δεν είχα προσωπική γνώμη για τον Κιμούλη. Κι ούτε συνάντησα Κιμούληδες που να ταιριάζουν στις περιγραφές.

Αλλά οι καταγγελίες παραέγιναν πολλές. Και με πρόσβαλε και με θύμωσε αυτή του η φράση …."έ, της μόδας είναι!". Πόσο περιφρονητική απάντηση στις κατηγορίες. Αλλά η μόδα είναι όμορφη ενίοτε. Κι απελευθερωτική».

Αντώνης Καφετζόπουλος: "Η συγγνώμη απ' όλους γενικώς και αορίστως αδικεί τα θύματα"

 

Τη δική του θέση εξέφρασε και ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι δε συμφωνεί με τον Δημήτρη Καταλειφό, αν και τρέφει μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του. 

«"Όλα αυτά τα οδυνηρά" δεν "συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο θεατρο". Συμβαίνουν εδω και δεκαετίες».

Κι ο Μπέργκμαν στις μέρες μας και άλλα ιερά τέρατα, δικά μας και ξένα, θα πρεπει επιτέλους να ειδωθούν και κάτω απο το σημερινό φως. Το 1650 καίγαν γυναίκες με ασήμαντες αφορμές. Στις μέρες μας μονο φρίκη φέρνει μια τετοια σκέψη.

Υπάρχουν -και υπήρχαν πάντοτε- και εκείνοι που δεν υπέκυψαν στον ρόλο του θιασάρχη-αφέντη».

Η συγνώμη απο όλους γενικώς και αορίστως είναι παραπλανητική και αδικεί τα θύματα που επιτέλους, με βάσανο προσωπικό, ανοίγουν την καρδιά και το στόμα τους. Η ανθρώπινη εμπειρία δείχνει οτι "τα πράγματα" ειναι παντα "καλυτερα" όταν μιλάμε.

Υστερόγραφο: για να προλάβω την ασχετίλα οφείλω να δηλώσω πολυ καθαρά ότι εκτιμώ απεριόριστα τον Δημητρη Καταλειφο. Και να υπογραμισω οτι η εκτίμηση μου αυτή άφορα και το τι είδους άνθρωπος ειναι ο Δημητρης» έγραψε.

Ο Δημήτρης Καταλειφός επανήλθε με μια νέα ανάρτηση, διευκρινίζοντας: 

Σε συνέχεια του χτεσινού κειμένου μου θέλω να διευκρινίσω την τοποθέτησή μου προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Δεν μίλησα μόνο για μια δημόσια συγγνώμη, όπως εκλήφθηκε από κάποιους. κάπο Έγραψα- και συνεχίζω να το πιστεύω- ότι πρέπει να θεσπιστούν συγκεκριμένοι κανόνες, και πιθανόν αρμόδιοι άνθρωποι για να επιλύουν διαφορές, στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί ο οποιοσδήποτε πληττόμενος αντί να σιωπά και να υποφέρει από οποιαδήποτε μορφή βίας που θα του ασκηθεί στον επαγγελματικό χώρο ή την σχολή.

Δεν είμαι ούτε διπλωμάτης ούτε Πόντιος Πιλάτος, όπως με χαρακτηρίζουν κάποιοι.Το μέτρο δεν είναι ίσες αποστάσεις. Απλώς πιστεύω ότι τα όρια μεταξύ απονομής δικαιοσύνης και ανθρωποφαγίας είναι πολύ συγκεχυμένα.Τάσσομαι λοιπόν ξεκάθαρα με το μέρος του δικαίου και πιστεύω ότι αυτό υπερισχύει όταν υπάρχουν σαφείς όροι και όργανα για να το απονείμουν και δεν αποτελούν δικαστήριο ούτε τα τηλεοπτικά κανάλια ούτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.