Latest News

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

ΧΡΩΠΕΙ: Χαρίζουν σε ιδιώτες μια ακόμη έκταση, ενώ ο Πειραιάς δεν έχει χώρους πρασίνου

 


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την ΧΡΩΠΕΙ ... κάνει η τομεακή  επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στα Καμίνια.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΧΡΩ.ΠΕΙ.


Με τις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, παρέα με τον πρέσβη των ΗΠΑ, σχετικά με τη ΧΡΩΠΕΙ στα Καμίνια, προσφέρεται απλόχερα στους επιχειρηματικούς ομίλους μια ακόμα έκταση, που πρέπει να αξιοποιηθεί για να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες σε αναψυχή, αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα. Και αυτό την ώρα που στα Καμίνια, στην Π. Κοκκινιά, στα Μανιάτικα και σε άλλες γειτονιές του Πειραιά υπάρχει παντελής έλλειψη κτιριακών υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες και ελευθέρων χώρων – χώρων πρασίνου, πρόβλημα που ο εγκλεισμός ανέδειξε σ’ όλη του την έκταση.

Η κυβέρνηση κλίνει σε όλες τις πτώσεις την «ανάπτυξη» που θα έρθει από αυτή την εξέλιξη, όμως ο λαός του Πειραιά έχει πλέον σημαντική πείρα από τις επιπτώσεις των καπιταλιστικών επενδύσεων στη ζωή του. Με τη δημιουργία της λεγόμενης «Πολιτείας καινοτομίας», οι επιχειρήσεις θα αξιοποιούν προς όφελός τους την έρευνα και την τεχνολογική αιχμή για να αυξάνουν την κερδοφορία τους. Την ίδια ώρα οι νέοι επιστήμονες, οι ερευνητές, οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με εντατικοποίηση, με χτυπημένα εργασιακά δικαιώματα.

Ενώ, η παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην επίσκεψη, προμηνύει ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή των αμερικάνικων συμφερόντων στις εξελίξεις στην περιοχή του Πειραιά, σε ανταγωνισμό με επιχειρηματικά συμφέροντα άλλων καπιταλιστικών κρατών που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά, γεγονός που σηματοδοτεί μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό και τη νεολαία.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία του Πειραιά να εναντιωθεί στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το οικόπεδο της ΧΡΩ.ΠΕΙ. και να δυναμώσει τις πρωτοβουλίες διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες του, για τη διαμόρφωση ελεύθερων χωρών για αναψυχή και πολιτιστική δραστηριότητα, για αξιοποίηση των 17.893 τ.μ. του οικοπέδου της ΧΡΩ.ΠΕΙ με τη μετατροπή σε χώρο πρασίνου, αναψυχής, αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας με σεβασμό και ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς του χώρου.