Latest News

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Παράνομη κρίθηκε από το πρωτοδικείο Πειραιά η 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία των πλοηγών

 


Παράνομη κρίθηκε από το πρωτοδικείο Πειραιά η 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία του ναυτικού προσωπικού της Πλοηγικής Υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, που

κήρυξε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ύστερα από αίτημα της ΠΟΥΕΝ, (Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας).


H διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, είχαν προσφύγει στο πρωτοδικείο προκειμένου η απεργία να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, για μη τήρηση των σχετικών διαδικασιών και των προβλεπόμενων από το νόμο.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι να αποσυρθεί το άρθρο 22 από το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο», που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με αυτό, αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας θα εκδίδουν στους πλοιάρχους κάποιων πλοίων Πιστοποιητικό Εξαίρεσης από την Πλοήγηση (Pilot Exemption Certificate) και με αυτό οι πλοίαρχοι θα μπορούν να μπαίνουν στα λιμάνια της χώρας και να βγαίνουν από αυτά χωρίς τη συνδρομή πλοηγού.