Latest News

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Συγκλονίζει η άγρια δολοφονία 12χρονης στον Πειραιά -Την έκαψε ζωντανή για να μην καταγγείλει την απόπειρα βιασμού (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Ένα αποτρόπαιο έγκλημα στον Πειραιά με θύμα ένα κοριτσάκι που έμενε για χρόνια θαμμένο και ατιμώρητο...

έφερε στο φως το Τούνελ

Προσπάθησαν να βιάσουν την 12χρονη και όταν αυτή βγήκε από το σπίτι της για να σωθεί, την περιέλουσαν με νέφτι, της πέταξαν τον αναμμένο αναπτήρα και την έκαψαν ζωντανή.

Εννέα περίπου χρόνια μετά η φρίκη αποκαλύπτεται και μέσα από τη φωτογραφία ενός άνδρα που βγήκε στη δημοσιότητα για άλλο αδίκημα που διέπραξε σε βάρος ανήλικης.

Η Εισαγγελία Πειραιά έδωσε εντολή να ανασυρθεί η υπόθεση από το αρχείο αγνώστων δραστών και να ερευνηθεί σε βάθος.

Η σπαρακτική έκκληση των συγγενών για δικαίωση 

Ήταν το πρωινό της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2011, όταν οι γονείς της Ζενέιντα Σελιμάι από την Αλβανία, έφυγαν από το σπίτι τους στην οδό Καλλικρατίδα για να πάνε στη δουλειά τους. Ο παππούς συνόδεψε το μικρότερο αγοράκι της οικογένειας στο σχολείο και η 12χρονη έμεινε μόνη στο σπίτι.

Φαίνεται πως ο δράστης εισέβαλλε στο διαμέρισμα και επιχείρησε να βιάσει την άτυχη μικρή. Εκείνη κατάφερε να ξεφύγει από τα νύχια του και γυμνή από τη μέση και πάνω άρχισε να κατεβαίνει τις σκάλες για να βγει στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια. Ο δράστης της έβαλε φωτιά και το παιδί κάηκε ζωντανό. Λίγες μέρες μετά υπέκυψε στα καθολικά εγκαύματά της.

Τις πρώτες ημέρες του συμβάντος, οι Αρχές έκαναν λόγο για αυτοχειρία. Μετά «είδαν» τη δολοφονία του παιδιού και κατηγόρησαν γι΄αυτή τον παππού του. Στην πορεία τον απήλλαξαν.

Γείτονας και μάρτυρας του ολοκαυτώματος ήταν ο άνδρας που οι Αρχές δημοσιοποίησαν πρόσφατα τη φωτογραφία του με την κατηγορία του βιασμού ενός μικρού κοριτσιού.

Η δικηγόρος της οικογένειας, κα Γιάννα Παναγοπούλου, δίνει ένα μεγάλο νομικό αγώνα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο μετά από σχετικό αίτημά της στην εισαγγελία Πειραιά.

Τεχνικός σύμβουλος διορίστηκε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης. Σε σύνδεση με την εκπομπή,  ανέφερε ότι η φωτιά προκλήθηκε από το δράστη για να «κρύψει» στοιχεία που θα πρόδιδαν το σεξουαλικό έγκλημα. Κάποια ίχνη όμως βρέθηκαν στα γεννητικά όργανα του παιδιού.

Ο ιατροδικαστής τόνισε τα σημαντικά ευρήματα. Τα εγκαύματα σε μεγάλο βαθμό βρίσκονταν στο μπροστινό μέρος του σώματος του παιδιού και όχι τόσο στην πλάτη.

«Είδαμε το παιδί καμένο…»

Συγγενείς, γείτονες και φίλοι της οικογένειας του άτυχου κοριτσιού, που δολοφονήθηκε με αυτό το βάναυσο τρόπο, μίλησαν στην κάμερα του «Τούνελ».

«Με το που είδα τη φωτογραφία του γείτονά μας στην τηλεόραση, γύρισαν όλες οι εικόνες μπροστά μου γι’ αυτό που είχαμε πάθει με την ανιψιά μου. Το παιδί από τη μέση και πάνω βρέθηκε χωρίς ρούχα. Την αναγνώρισαν οι γονείς της από τα νύχια και τα σκουλαρίκια της. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι θα έβαζε φωτιά στον εαυτό της. Είναι δολοφονία, το έλεγα από την αρχή και το λέω και τώρα. Έχω δώσει όρκο να βρω το δολοφόνο», λέει συγκινημένος ο θείος του 12χρονου κοριτσιού.

«Είδαμε ξαφνικά το κοριτσάκι καμένο στις σκάλες. Το μετέφεραν ζωντανό στο νοσοκομείο, αλλά μετά από μέρες έφυγε… Ένα παιδάκι το οποίο κάηκε… Ήταν ένα γλυκύτατο πλάσμα», τόνισε η γειτόνισσα της οικογένειας.

«Το κοριτσάκι το είχα σαν παιδί μου. Ήταν ένα χαρούμενο πλάσμα. Από το συμβάν και μετά το έχουμε καημό να μάθουμε τι έχει συμβεί», είπε η σπιτονοικοκυρά των γονιών του θύματος.

«Δεν αντέχω πλέον να περνάω έξω από το σπίτι γιατί θυμάμαι αυτά που συνέβησαν με το παιδί μας. Έχουμε τόσα χρόνια και περιμένουμε να μάθουμε την αλήθεια. Να μάθουμε ποιος το έκανε αυτό στο κοριτσάκι μας», ανέφεραν οι τραγικοί γονείς.

«Δε με άφησαν να ακούσω τα τελευταία λόγια της…»

Ο πατέρας της άτυχης μικρής περιέγραψε στο «Τούνελ» την τραγική στιγμή που τη βρήκε καμένη στις σκάλες του σπιτιού τους.

«Η πόρτα του διαμερίσματος ήταν ανοιχτή, δεν υπήρχαν όμως σημάδια φωτιάς στο σπίτι. Έβαλαν φωτιά στο παιδί μου και επιτάχυναν τη φλόγα με το νέφτι. Προσπαθούσε να ξεφύγει από τις σκάλες και δεν τα κατάφερε. Ήταν στοχευμένη ενέργεια. Είδα δίπλα αυτόν που είναι τώρα στη φυλακή για άλλο αδίκημα και μου είπε ότι το έκανε μόνη της. Μίλαγαν με τον άλλο γείτονα και δεν με άφησαν να ακούσω τα τελευταία λόγια της», είπε συγκινημένος.

«Εμείς μπουκάλι με νέφτι στο σπίτι δεν είχαμε. Ο γείτονάς μας σίγουρα είχε στο διαμέρισμά του γιατί ήταν μπογιατζής και εργολάβος. Είδα τα χέρια του που ήταν καμένα. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ και πήρε την κόρη μας. Εγώ ήμουν σε μία κατάσταση σοκ», πρόσθεσε ο τραγικός πατέρας.

«Είχε καμένα τα χέρια του…»

Οι κάτοικοι στην οδό Καλλικρατίδα στον Πειραιά είναι ανάστατοι. Με τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του παιδόφιλου γείτονά τους, ξυπνούν οι μνήμες από το άγριο εκείνο φονικό με θύμα τη δωδεκάχρονη.

Ο θείος του θύματος περιγράφει τι του είπαν οι γείτονες της οικογένειας και μάρτυρες του τραγικού συμβάντος. Ο ένας από τους  δύο, είναι ο δράστης που τα στοιχεία του δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα για βιασμό άλλου παιδιού.

«Ο γείτονας στην αρχή μου είπε πως νόμιζε ότι καιγόταν κάποιο τσουβάλι και πήρε το λάστιχο για να σβήσει τη φωτιά. Όταν την έσβησε θεώρησε πως είναι κάποιος ηλικιωμένος και όχι η ανιψιά μου. Ο άλλος μίλησε αμέσως για το παιδί. Τα χέρια του ήταν καμένα και κανένας δε ρώτησε το γιατί. Ενδιαφερόταν να μάθει για την πορεία και την εξέλιξη των ερευνών. Χάσαμε πολύ χρόνο στην υπόθεση κατηγορώντας άδικα τον παππού της μικρής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο άνδρας αυτός που κατηγορείται τώρα για άλλο αδίκημα, έμενε στο διπλανό σπίτι, το οποίο είναι μεσοτοιχία και επικοινωνεί με το διαμέρισμα όπου ζούσε η μικρή με την οικογένειά της», είπε η σπιτονοικοκυρά της οικογένειας του θύματος.

Σοκάρουν τα όσα λέει στην κάμερα της εκπομπής η μάνα της άτυχης δωδεκάχρονης.

«Ένα μήνα νωρίτερα, η κόρη μου, μου έλεγε πως την κοιτούσε παράξενα αυτός ο γείτονας. Την παρακολουθούσε και δεν της άρεσε γιατί τη φόβιζε.»

Οι Αρχές αναζητούν κι άλλα θύματα…

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2020 δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του άνδρα.

Είναι ο Ανδριάν Ζέκο 59 χρόνων από την Αλβανία, που κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση χωρίς τη συναίνεση του παθόντος και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα δώδεκα χρόνια.

Σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στην πληρέστερη διερεύνηση και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιόριστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων.

Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 – 6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210 – 6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι διαρκείας μέχρι την 28-06-2021, σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη.anikolouli