Latest News

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Τραγωδία στην Ινδία: 10 βρέφη νεκρά έπειτα από πυρκαγιά σε μονάδα νεογνών


Δέκα βρέφη έχασαν τη ζωή τους, όταν ξέσπασε φωτιά σε μονάδα νεογνών, σε νοσοκομείο...

στην Ινδία.

   Το προσωπικό κατάφερε να διασώσει επτά βρέφη, όταν ξέσπασε η φωτιά τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε νοσοκομείο στην πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας. Όμως, δεν πρόλαβαν να φτάσουν κοντά στα άλλα 10 βρέφη, δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου. 

  Τα βρέφη που έχασαν τη ζωή τους ήταν από λίγων ημερών έως τριών μηνών, σύμφωνα με δημοσιεύματα. «Η αιτία της φωτιάς είναι ακόμη άγνωστη, αλλά το προσωπικό την έσβησε όσο γρηγορότερα μπορούσε. Ο καπνός είχε αποτέλεσμα να πάθουν ασφυξία τα μωρά», συμπλήρωσε ο γιατρός. 

  Το νοσηλευτικό προσωπικό είδε φλόγες στη μονάδα νεογνών και σήμανε το συναγερμό. Η πυροσβεστική απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου και άλλοι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. 

  Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, μέσω Twitter έκανε λόγο για «σπαραξικάρδια τραγωδία» στην οποία «χάσαμε πολύτιμες νέες ζωές». Οι αρχές ζήτησαν να διενεργηθεί αμέσως έρευνα για το νέο τραγικό συμβάν που ενισχύει τις αμφιβολίες για την ασφάλεια των νοσοκομείων της Ινδίας.   

Τον Αύγουστο, φωτιά σε νοσοκομείο στο Αχμενταμπάντ κόστισε τη ζωή οχτώ ασθενών με κορωνοϊό. Σε άλλη πυρκαγιά που ξέσπασε τον Νοέμβριο σε κλινική στο Ράτζκοτ έχασαν τη ζωή τους άλλοι πέντε ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό. Έπειτα από αυτά τα περιστατικά, το ανώτατο δικαστήριο διέταξε να συνταχθεί αναφορά για την ασφάλεια στα νοσοκομεία για την Covid-19.   Guardian