Latest News

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Πρίγκιπας Κάρολος - Καμίλα: «Δέχονται διαδικτυακό εκφοβισμό» λόγω του The Crown


 Θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού φέρεται να είναι τον τελευταίο καιρό - συγκεκριμένα μετά την προβολή της τέταρτης σεζόν του, The Crown, τόσο ο πρίγκιπας Κάρολος όσο και η Καμίλα, Δούκισσα ...της Κορνουάλης.  

 Όπως έγινε γνωστό, αναγκάστηκαν να περιορίσουν τα σχόλια στο Twitter μετά από διαδικτυακό εκφοβισμό. 

Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός στο Twitter της βασιλικής κατοικίας, στην οποία ζει το ζεύγος, Clarence House επιτρέπει στο εξής μόνο στους χρήστες που τους ακολουθούν ή αναφέρονται σε ένα tweet να απαντήσουν στον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα.   

 Εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι τα σχόλια έχουν περιοριστεί «επειδή ορισμένες δημοσιεύσεις παραβίασαν τις οδηγίες για τα κοινωνικά δίκτυα του βασιλικού ζεύγους».  

 Στο Instagram τους ωστόσο δεν έχουν ακόμη απενεργοποιηθεί τα σχόλια. Σύμφωνα με το περιοδικό HELLO, οι οδηγίες τέθηκαν σε εφαρμογή τον Μάρτιο του 2019, όταν η Κέιτ Μίντλετον σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και κυρίως η Μέγκαν Μαρκλ σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, ήρθαν αντιμέτωπες με κύμα μίσους εναντίον τους στο διαδίκτυο.

   Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι το παλάτι του Κένσινγκτον ή τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν φάνηκαν ποτέ να επιβάλλουν να τεθούν σε εφαρμογή οι οδηγίες. Ίσως αν το έκαναν, η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα είχε αναδειχθεί «στο πιο τρολαρισμένο άτομο παγκοσμίως το 2019».

   Το Clarence House άρχισε να περιορίζει τα σχόλια μετά την έναρξη προβολής της 4ης σεζόν του "The Crown" στο Netflix. Ο νέος κύκλος της σειράς εξετάζει τα πρώτα χρόνια της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σχέση του με την Καμίλα.