Latest News

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Γιατί οι Μπιλ Γκέιτς και Άλμπερτ Μπουρλά δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

 


Αφορμή για διάφορα σχόλια από αρνητές του κορωνοϊού, σκεπτικιστές του εμβολίου προκάλεσε το γεγονός ότι ο ιδρυτής τη Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά δεν έχουν... εμβολιαστεί ακόμα.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες διάφοροι έγραφαν στα social media οτι οι δύο άνδρες δεν πρόκειται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Κάποιες αναρτήσεις μάλιστα έγραφαν πως αφού εκείνοι δεν το έχουν κάνει, κάτι  κρύβεται από πίσω και κατέληγαν με τη λέξη "ξυπνήστε!"

Οι ισχυρισμοί αυτοί καταρρίπτονται, σύμφωνα με δημοσίευμα της usatoday καθώς και οι δύο σκοπεύουν να εμβολιαστούν.

Όμως, εκπρόσωπος της οικογένειας του Μπιλ Γκέιτς είπε στη USATODAY ότι ο  ίδιος, η σύζυγός του και όλη η οικογένεια θα εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού "όταν έρθει η σειρά τους". Άλλωστε το είχε πει κι ο ίδιος όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη ενώ και η σύζυγός του είναι αρνηθεί ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο σε ανάρτησή της στο facebook.

Σε ο,τι αφορά τον Άλμπερτ Μπουρλά, όπως είπε εκπρόσωπος της Pfizer, θα κάνει το εμβόλιο απλά όχι ακόμα. Προηγούνται άλλες ομάδες πληθυσμού, όπως τις έχει καθορίσει το CDC, πρόσθεσε η Έιμι Ρόουζ.

Μπουρλά: Γιατί είναι ασφαλές το εμβόλιο Pfizer - Υπερήφανος για διαχείριση  κορωνοϊού Ελλάδα | ΣΚΑΪ

Και ο Άλμπερτ Μπουρλά σε συνέντευξή του στο CNBC στις 14 Δεκεμβρίου είχε πει ότι ούτε ο ίδιος ούτε άλλα στελέχη θα έσπαγαν την αλυσίδα επειδή είναι άνθρωποι της εταιρίας, συμπληρώνοντας πως  είναι 59 χρόνων και καλά στην υγεία του. "Θα το κάνω το συντομότερο δυνατό", είχε πει χαρακτηριστικά.