Latest News

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Netflix: Αυτή είναι η νέα σειρά που δεν θα υπάρξει νέος κύκλος - Την έκοψαν (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Μπορεί το Netflix να πλημμυρίζει την πλατφόρμα με νέα προγράμματα, δεν είναι όμως λιγότερα εκείνα τα οποία «βυθίζονται» στο σκοτάδι έπειτα από μία ή και ...περισσότερες σεζόν.

Η αλήθεια είναι πως η πλατφόρμα, όπως και γενικότερα η αμερικανική τηλεόραση δεν «κόβει» σειρές στη μέση μιας σεζόν, αλλά αποφασίζει την τύχη τους στο τέλος αυτής. 

Ακόμη και το Netflix, που αναρτά όλα τα επεισόδια ταυτόχρονα, έχει τρόπο να μετρήσει την «αφοσίωση» των συνδρομητών σε μια σειρά και να κρίνει έτσι το μέλλον της.

Η σειρά «Το Τάγμα» που έκοψε το Netflix

Πριν από λίγο καιρό, έγινε γνωστό πως το Netflix αποφάσισε να μην συνεχίσει την πολυδιαφημισμένη σειρά με την βραβευμένη με όσκαρ, Χίλαρι Σουάνκ. Το Away, παρότι φάνηκε να έχει το δικό του πιστό κοινό, δεν κατάφερε να πάρει το πράσινο φως για μια δεύτερη σεζόν.

Το Σάββατο, o σεναριογράφος μιας άλλης εφηβικής σειρά φαντασίας, του «Τάγματος» (The Order) αποκάλυψε πως έπειτα από δύο σεζόν, το πρόγραμμα δεν αναμένεται να επανέλθει με έναν τρίτο κύκλο.

«Για δυο σεζόν είχα την τιμή να δουλεύω με ένα απίστευτο καστ και εργαζόμενους για το The Order του Netflix. Είναι μια από τις καλύτερες εμπειρίες της καριέρας μου. Δυστυχώς, δεν θα επιστρέψουμε, αλλά θα κρατάμε πάντοτε τις αναμνήσεις και τα props που έκλεψα. Σας ευχαριστώ όλους που το παρακολουθήσατε» έγραψε ένας εκ των σεναριογράφων, ονόματι Ντένις Χίτον.

Η σειρά περιστρεφόταν γύρω από ένα φοιτητή, τον Τζακ Μόρτον που αναζητούσε την ύπαρξη ενός μυστικού Τάγματος μάγων προκειμένου να εκδικηθεί τον θάνατο της μητέρας του. Αν και περιείχε όλα εκείνα τα στοιχεία μιας κλασικής αμερικανικής εφηβικής ταινίας, στα πρότυπα του Vapmpire Diaries, το σενάριο και οι ερμηνείες της σειράς του Netflix ήταν σε γενικές γραμμές αδύναμες.

Σε κάθε περίπτωση, η σειρά του Netflix δεν είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει με ένα τελευταίο επεισόδιο που να κλείνει τις εκκρεμότητες του σεναρίου, αφού το φινάλε της δεύτερης σεζόν που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο, ήταν έτσι δοσμένο που προκατέβαλε για έναν νέο κύκλο.