Latest News

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «διέταξε εκτελέσεις» & απαγόρευσε το ψάρεμα για να «μη μολυνθεί η θάλασσα με κορωνοϊό»

 


Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, φέρεται να διέταξε την εκτέλεση δύο ανθρώπων, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού... στη χώρα.   

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας, ο Κιμ Γιον Ουν έκλεισε παράλληλα την πρωτεύουσα της χώρας και απαγόρευσε την αλιεία.   

 Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επιτέθηκε με «υπερβολικό θυμό» και έλαβε «παράλογα μέτρα» τις τελευταίες εβδομάδες απέναντι στην πανδημία, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, ο Ha Tae-keung, ο οποίος ενημερώθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.  

 Το καθεστώς του Κιμ φέρεται να έχει εκτελέσει έναν υψηλού προφίλ χρηματιστή στην Πιονγιάνγκ τον περασμένο μήνα και έναν βασικό αξιωματούχο για παραβίαση των κανονισμών σχετικά με τα εισαγόμενα προϊόντα τον Αύγουστο, είπε.   

Παράλληλα, ο Βορειοκορεάτης, έθεσε την πρωτεύουσα της Πιονγιάνγκ και τη βόρεια επαρχία Jagang σε αυστηρό lockdown, ενώ άνθρωποί του φέρεται πως χάκαραν τη φαρμακευτική εταιρεία της Νότιας Κορέας για να μάθουν μυστικά για το εμβόλιο που αναπτύσσει, ανέφεραν αξιωματούχοι.   

Σε μια παράξενη απόφαση, ο Κιμ απαγόρευσε επίσης την αλιεία και την παραγωγή αλατιού στη θάλασσα για να «αποτρέψει τη μόλυνση του θαλασσινού νερού με τον θανατηφόρο ιό», δήλωσε η NIS.   

Αυτό συμβαίνει παρά την επιμονή της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας ότι η χώρα δεν είχε ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού. Ισχυρισμός, ωστόσο, που αμφισβητείται από ειδικούς στον τομέα της υγείας.   Ένα ξέσπασμα του ιού στο μυστικοπαθές έθνος θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο στερείται κατάλληλων ιατρικών προμηθειών. 

  Εκτός από τις ανησυχίες για τον κορωνοϊό, ο Κιμ Γιονγκ Ουν καλείται να αντιμετωπίσει και την εκλογή Μπάιντεν. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Βορειοκορεάτης ανησυχεί πως ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι πιο σκληρός από τον Τραμπ, δήλωσε η υπηρεσία κατασκοπείας.   

Για εβδομάδες, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας παρέμεινε σιωπηλή για τη νίκη του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, με τον οποίο ο Κιμ συναντήθηκε σε τρεις συνόδους κορυφής, προκειμένου να γίνουν συζητήσεις για το πυρηνικό οπλοστάσιό του.   Ωστόσο, ο βουλευτής Kim Byung-kee δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα φοβάται πως οι φιλικοί δεσμοί της με τον Τραμπ θα πέσουν στο κενό και πλέον πρέπει να ξεκινήσει νέος γύρος επαφών για να προσεγγίσει την νέα κυβέρνηση Μπάιντεν.  

 Προς το παρόν, ο Κιμ έχει διατάξει τις υπερπόντιες διπλωματικές αποστολές της Βόρειας Κορέας να μην προκαλέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποιώντας τους πρεσβευτές του για συνέπειες, εάν τα σχόλιά τους ή οι πράξεις που σχετίζονται με τις ΗΠΑ προκαλέσουν προβλήματα στους δεσμούς του με την Ουάσιγκτον.