Latest News

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Σοφία Λόρεν: Η σχέση της με τον Κάρι Γκραντ, ο γάμος της και αυτό που μετανιώνει στη ζωή της (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Ο θρύλος του ιταλικού σινεμά, Σοφία Λόρεν, έδωσε μια εκ βαθέων συνέντευξη, όπου αναφέρθηκε και για όσα μετανιώνει στη ...ζωή της.

«Είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς ότι δε μετανιώνει για τίποτα. Στη ζωή βιώνεις τόσες πολλές εμπειρίες, αλλά προσωπικά πάντα προσπαθούσα να ζω χωρίς να μετανιώνω για τίποτα. Νομίζω ότι έχω φτάσει σε σημείο πλέον που ζω μια ήσυχη ζωή. Έχω όλα όσα θέλησα, δηλαδή, μια υπέροχη οικογένεια, με όμορφα παιδιά και όμορφα εγγόνια» τονίζει η 86 ετών σήμερα καλλονή του ιταλικού κινηματογράφου Σοφία Λόρεν, η οποία μίλησε με εξομολογητική διάθεση στο Radio Times.

Η ίδια, ωστόσο, αποκάλυψε ότι υπάρχει κάτι που ίσως να είχε κάνει διαφορετικά «Το μόνο πράγμα για το οποίο ίσως να μετανιώνω λίγο είναι που δεν παντρεύτηκα με λευκό νυφικό». Η Σοφία Λόρεν παντρεύτηκε τον Κάρλο Πόντι το 1966 και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κάρλο και τον Εντοάρντο, οι οποίοι σήμερα είναι 51 και 47 ετών αντίστοιχα.

Όταν τη ρώτησαν αν θα το σκεφτόταν σήμερα έναν γάμο με λευκό νυφικό, η Σοφία Λόρεν -η οποία υπογράμμισε ότι δε θα μπορούσε να ζει χωρίς να αγαπάει- ήταν κατηγορηματική «Όχι, όχι, όχι έχω παιδιά και εγγόνια πια».

Οι δυο τους στην αρχή δυσκολεύτηκαν να παντρευτούν. Ο Κάρλο Πόντι ήταν ήδη παντρεμένος με την Τζουλιάνα Φιάστρι και λόγω των ιταλικών νόμων, που δεν επέτρεπαν το διαζύγιο, δεν μπορούσε να τη χωρίσει. Τελικά, όταν απέκτησαν τη γαλλική υπηκοότητα, ο Πόντι κατάφερε να πάρει διαζύγιο και να παντρευτεί τη Σοφία Λόρεν.

Πριν από τον γάμο της, η Σοφία Λόρεν έκανε δεσμό με τον εμβληματικό χολιγουντιανό γόη Κάρι Γκραντ, με τον οποίο γνωρίστηκαν το 1957 στα γυρίσματα της ταινίας «Υπερηφάνεια και πάθος». Εκείνη ήταν 23 ετών και ο Κάρι Γκραντ 30 χρόνια μεγαλύτερός της.

«Είχαμε μια πολύ όμορφη σχέση, αλλά εγώ ήμουν 23 ετών και ο Κάρι ήταν πολύ μεγαλύτερός μου. Όταν είσαι 23, οι ιδέες σου για τον έρωτα δεν είναι ξεκάθαρες, δεν ξέρεις τι κάνεις. Ήταν η πρώτη μου αμερικανική ταινία και συνέβαιναν πολλά πράγματα στη ζωή μου εκείνη την περίοδο. Είχα ήδη γνωρίσει έναν άνδρα στην Ιταλία, τον Κάρλο Πόντι, τον οποίο είχα ερωτευτεί» υπογράμμισε η ίδια.

Η Σοφία Λόρεν, λοιπόν, έπρεπε να διαλέξει μεταξύ του Κάρι Γκραντ και του Κάρλο Πόντι «Δυσκολεύτηκα. Δεν ήθελα να αφήσω τον έρωτα της ζωής μου επειδή έτυχε να κάνω μια ταινία με έναν μεγάλος σταρ».

Αν και πολλοί ήθελαν τον Κάρι Γκραντ να έχει ερωτευτεί τόσο βαθιά τη νεαρή τότε Ιταλίδα καλλονή σε σημείο που της έκανε πρόταση γάμου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, εκείνη το διαψεύδει. «Όχι, δε μου έκανε πρόταση γάμου. Δουλεύαμε μαζί στην πρώτη μου αμερικανική ταινία, “Υπερηφάνεια και πάθος”, μαζί με τον Φρανκ Σινάτρα. Ο Κάρι Γκραντ ήταν ένας πολύ όμορφος άνδρας και υπέροχος ηθοποιός, αλλά δε μου ζήτησε να τον παντρευτώ. Δηλαδή, πώς θα μπορούσε κανείς να κάνει πρόταση γάμου, ενώ γυρίζεις μια ταινία; Είναι αδύνατον!».

Οι δυο τους συνεργάστηκαν και στην ταινία Houseboat του 1958.

Η Σοφία Λόρεν πρόσθεσε ότι με τον γοητευτικό πρωταγωνιστή είχαν μια «μακριά, υπέροχη και πολιτισμένη φιλία» έως τον θάνατό του.

Τελικά, η Σοφία Λόρεν έμεινε παντρεμένη με τον σύζυγό της 41 ολόκληρα χρόνια. Ο Κάρλο Πόντι, περίφημος παραγωγός με πάνω από 140 τίτλους ταινιών στο ενεργητικό του, έφυγε από τη ζωή το 2007.

Η Σοφία Λόρεν επιστρέφει στην υποκριτική ύστερα από 11 χρόνια, στην ταινία «The Life Ahead» του Netflix, την οποία σκηνοθετεί ο γιος της, Εντοάρντο Πόντι.