Latest News

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Παιδόφιλος με το ψεύτικο προφίλ στο Instagram "Iliana" παγίδευε ανήλικα κορίτσια στο Instagram ως «κυνηγός μοντέλων» - Η δικογραφία

 

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας ιδιωτικός υπάλληλος από τη Λαμία, που παγίδευε ανήλικα κορίτσια 11-12 ετών ...μέσω Instagram.   

 Μέχρι τώρα έχουν διαπιστωθεί τρεις υποθέσεις με τρία ανήλικα κορίτσια, εκ των οποίων τα δύο έπεσαν θύματα του 29χρονου, οδηγώντας στην σύλληψή του.    

Πώς δρούσε   

Ο δράστης είχε δημιουργήσει δύο ψεύτικα προφίλ στο Instagram με το γυναικείο όνομα "Iliana" δηλώνοντας «μάνατζερ μοντέλων». Προσέφερε αμοιβές 300 ευρώ στα θύματά του για να στείλουν βίντεο και φωτογραφίες για τα υποτιθέμενα κάστινγκ που δεν γίνονταν ποτέ.   

Από τον Ιούνιο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε εντοπίσει την δράση του, κατόπιν καταγγελιών από γονείς δύο ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 11μισι ετών. Μάλιστα το πρώτο κορίτσι δεχόταν μεγάλες πιέσεις για να τον συναντήσει από κοντά. «Να βρεθούμε από κοντά να σε φωτογραφίσω», της ζητούσε ο παιδόφιλος μέσω της ανύπαρκτης Ilianas, που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.   

Το είχε ξανακάνει   

Οι αστυνομικοί γρήγορα διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε συλληφθεί και το 2017 για το ίδιο αδίκημα. Τα παιδιά δεν κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις, μίλησαν όμως οι γονείς τους. Όταν έψαξαν τα προφίλ τους στο Instagram αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί. Ο ίδιος ο δράστης ισχυρίστηκε στους αξιωματικούς πως «έχει ροπή» και ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο.   Από τον Ιούνιο, ο δράστης είχε προσεγγίσει τρία κορίτσια που ήταν μεταξύ τους φίλες, αλιεύοντας φωτογραφίες και βίντεο. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων του και για τον λόγο αυτό το κινητό του τηλέφωνο και ο υπολογιστής του έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. 

   «Για καμπάνιες και διαφημιστικά»  

 Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας, μετά τις καταγγελίες δύο γονέων οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στα τέλη Ιουνίου ο παιδόφιλος, ιδιωτικός υπάλληλος, προσέγγισε ένα κοριτσάκι ηλικίας 11,5 ετών και άρχισε να συνομιλεί μαζί του.  

 Συστήθηκε στην ανήλικη ως scouter «Iliana» που δήθεν διατηρούσε πρακτορείο μοντέλων και έψαχνε νέα πρόσωπα για διαφημιστικά σποτ και καμπάνιες εσωρούχων. Συνομιλούσε σε καθημερινή βάση με το θύμα του, κάθε απόγευμα έως νωρίς το βράδυ, και μέσα σε μία εβδομάδα κατάφερε να αποσπάσει προσωπικές φωτογραφίες.  

 Στη συνέχεια, άρχισε να απαιτεί από το παιδί να συναντηθούν από κοντά, δήθεν για να το φωτογραφίσει ενώ άρχισε να συνομιλεί και με μια συμμαθήτριά της ανήλικης. Ασκούσε δε ψυχολογική πίεση στο παιδί, υποστηρίζοντας πως η φίλη της είχε ήδη στείλει φωτογραφίες και βίντεο για το υποτιθέμενο casting.  

 Ο δράστης τους υποσχόταν καριέρα στον κόσμο της μόδας και στράφηκε σε μία ακόμα κοπέλα που ωστόσο δεν υποχώρησε, όσο επίμονα και αν της το ζητούσε. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ίχνη του και τον συνέλαβαν.  

  Τι είπε στους αστυνομικούς   

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσήγαγαν τον 29χρονο στη ΓΑΔΑ, στον 13ο όροφο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου παραδέχθηκε τα πάντα.  

  «Το παραδέχομαι. Ομως θέλω να ξέρετε ότι έχω πρόβλημα. Εχω θέμα με τα ανήλικα. Εχω μια ροπή που δεν μπορώ να την ελέγξω. Ζητώ γι' αυτό να εξεταστώ από ειδικό και να με δει ψυχίατρος», φέρεται να είπε στους αξιωματικούς ο κατηγορούμενος, χωρίς να αποκαλύψει αν διαθέτει και άλλα προφίλ στο Instagram ή άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

  «Ξέρω ότι γνωρίζετε το παρελθόν μου και τι έχω κάνει τα προηγούμενα χρόνια στη Λαμία. Χρησιμοποιούσα γυναικεία ονόματα στο Instagram γιατί είναι πιο εύκολο μια γυναίκα να συνομιλήσει με κοριτσάκια. Ελάμβανα φωτογραφίες και βίντεο, όμως δεν συναντήθηκα με κανένα από αυτά. Τα υπόλοιπα θα τα πω στον εισαγγελέα». 

  Τα ίδια στοιχεία έδωσε και στις ανακριτικές αρχές, και δεν προφυλακίστηκε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.