Latest News

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Γαλλία: Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο στη Λυών (ΒΙΝΤΕΟ -ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Αποτροπιασμό στη διεθνή κοινότητα προκαλεί η νέα επίθεση σε ναό της Λυών...

 Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης χρησιμοποίησε πριονισμένο κυνηγετικό όπλο, πυροβόλησε -τουλάχιστον- δυο φορές τον ιερέα και διέφυγε.


Ο ιερέας, 52 ετών, κατά τις πρώτες πληροφορίες, εκείνη την ώρα έκλεινε τον ναό. Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης έχει καταγωγή από τα Χανιά και είναι πατέρας δυο παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του. Ο ιερέας δέχθηκε πυρά από τον δράστη και σύμφωνα με πληροφορίες από τα γαλλικά ΜΜΕ φέρει τραύματα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

iereas-2


Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το επεισόδιο είναι σε εξέλιξη και αφορά την περιοχή Place Jean-Mace. Εχουν γίνει συστάσεις στους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους καθώς ο δράστης παραμένει ασύλληπτος. Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών, Gerard Darmanin, ενεργοποίησε την Μονάδα Κρίσης στο υπουργείο του για να παρακολουθήσουν την απόπειρα δολοφονίας του Ελληνα ιερέα στην Λυών.





Το χρονικό

Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο σήμερα στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας και ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Ο ιερέας «ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του», διευκρίνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Ο ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχεται επί τόπου τις πρώτες βοήθειες γιατί φέρει βαριά τραύματα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο". "Αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών", ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει ένας, τουλάχιστον, τραυματίας.

Όπως μεταδίδει το BFMTV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ο δράστης ήταν μόνος του, πλησίασε τον ιερέα την ώρα που έκλεινε την εκκλησία στην οδό Saint Lazare και τον πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο.

Ο ιερέας φέρεται ότι έχει πυροβοληθεί με πριονωμένο κυνηγετικό όπλο στον θώρακα και είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.

Σχολιάζοντας το συμβάν Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Mακρόν έγραψε στο twitter ότι: «Σε αντίθεση με όσα έχω ακούσει και έχω δει πολλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες, η χώρα μας δεν έχει κανένα πρόβλημα με καμία θρησκεία. Όλες ασκούνται ελεύθερα! Χωρίς στιγματισμό: η Γαλλία είναι προσκολλημένη στην ειρήνη και τη ζωή μαζί».