Latest News

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Versace: Για πρώτη φορά plus size μοντέλα στην πασαρέλα του (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου σημείωσε πρόοδο στην έλλειψη ποικιλομορφίας, με τον οίκο Versace να φιλοξενεί φέτος για πρώτη φορά plus-size μοντέλα στην...
πασαρέλα του.  

 Νωρίτερα φέτος, η Paloma Elsesser και η Jill Kortleve έγιναν τα πρώτα μοντέλα με καμπύλες που περπάτησαν για τον οίκο Fendi και έπειτα ο διάσημος ιταλικός οίκος πήρε τη σκυτάλη στο σόου που παρουσίασε.

 Ο Versace έφτασε στο ίδιο ορόσημο την Παρασκευή, με τις Kortleve, Alva Claire και Precious Lee που μοιράστηκαν την πασαρέλα με διάσημα (αλλά αναμενόμενα) μοντέλα όπως οι Joan Smalls και Irina Shayk.   Στο σόου του Versace φέτος, τρία plus size μοντέλα είχαν για πρώτη φορά της θέση τους δίπλα στα διάσημα supermodels:              

 Για τις Lee και Claire, η συμμετοχή στο σόου του Versace ήταν ιδιαίτερα σημαντική, σηματοδοτώντας το ντεμπούτο τους στο Μιλάνο ενώ μέχρι τώρα είχαν εμφανιστεί κυρίως στη Νέα Υόρκη.  

«Οι γυναίκες που φοράνε μεγάλο μέγεθος δεν πρέπει να σκέφτονται τον εαυτό τους ως μέγεθος», δήλωνε η Donatella Versace στο Time το 2008. «Θα πρέπει να θεωρούν τον εαυτό τους ως γυναίκες με πλούσιους στόχους στη ζωή. Το μέγεθος δεν σημαίνει, πραγματικά, τίποτα. Μπορούν να έχουν το μέγεθος που θέλουν με υπερηφάνεια και να ντύνονται με τον τρόπο που τους αρέσει». Όμως, μέχρι την Παρασκευή, 23 χρόνια από την έναρξη της θητεία της, τα σόου δεν αντανακλούσαν αυτές τις απόψεις.   

Ωστόσο, το cast της φετινής σεζόν φαίνεται να επιβεβαιώνει τις παλιότερες απόψεις της Donatella και αποκάλυψε την μεγαλύτερη αλλαγή. Τον περασμένο Νοέμβριο, η τραγουδίστρια Lizzo εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της British Vogue φορώντας μια ειδικά προσαρμοσμένη τουαλέτα Versace. 

Η Donatella είχε πει: «Είμαι τόσο περήφανη που ντύνω μια τόσο απίστευτα ταλαντούχα γυναίκα». Ξεκίνησε τη χρονιά ντύνοντας ξανά τη Lizzo, αυτή τη φορά για τα Grammy Awards. Για τον στιλίστα Shannon Stokes, το λευκό φόρεμα Atelier Versace της Lizzo ήταν το «καλύτερο ρούχο» που φόρεσε ποτέ ενώ η ίδια η Donatella σχολίασε με τον χαρακτηρισμό «Τελειότητα», μέσα από δημοσίευση στο Instagram.