Latest News

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Σοκάρουν μαρτυρίες από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης: «Ήταν ο πατέρας μου», "Η ίδια μου η μητέρα δε με πίστεψε"!

Σε έναν λογαριασμό στο Instagram συγκεντρώνονται ιστορίες θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, οι οποίοι μοιράζονται τους λόγους για τους οποίους δεν έσπασαν νωρίτερα τη ...
σιωπή τους.

Το πρώτο ερώτημα που δέχονται τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης όταν καταγγέλουν τι πέρασαν στις Αρχές.  «Γιατί δε μίλησες νωρίτερα;» τους ρωτούν με δυσπιστία και ανασηκωμένο φρύδι αυτοδιοριζόμενοι δικαστές ή -όταν τα θύματα αποκαλύπτουν αυτό που τους συνέβη- οι ίδιοι δεν το πιστεύουν, θεωρούν ακόμα και υπερβολική την αντίδρασή τους και κάνουν ερωτήσεις του στιλ «είχες πιει;», «μήπως δε θυμάσαι καλά;» και άλλες τέτοιες ...ομορφιές. 
Why I didn't report
Ένας λογαριασμός στο Instagram αποφάσισε να δώσει τέλος σε τέτοιου είδους περιττές ερωτήσεις, ζητώντας από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να δημοσιεύσουν τους λόγους για τους οποίους δε μίλησαν νωρίτερα.
«Ήταν ο πατέρας μου», «η ίδια μου η μητέρα δε με πίστεψε», «ήμουν εφτά χρονών», «ντρεπόμουν» είναι μερικά μόνο από αυτά που διαβάζουμε στις συγκλονιστικές φωτογραφίες που δημοσιεύονται στον λογαριασμό @WhyIdidntReport, και οι ίδιοι οι επιζήσαντες έχουν γράψει σε χαρτί.

Ο λογαριασμός που μετρά πάνω από 130 χιλιάδες followers ελπίζει να φέρει στο φως ανάλογες ιστορίες, με σκοπό να αφυπνίσει και να τους κάνει όλους να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι που τα θύματα σιωπούν. Αλλά και πάλι, τι σημασία έχει. Το σημαντικό είναι ότι επιτέλους βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν. 
Το θέμα είναι αυτή η σιωπή να μη διαρκέσει για πάτα και να σπάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.