Latest News

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Ένοχος ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χάρι Μαγκουάιρ για το επεισόδιο στη Μύκονο

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χάρι Μαγκουάιρ καταδικάστηκε σήμερα από ελληνικό δικαστήριο για τα επεισόδια με αστυνομικούς...
στη Μύκονο.   

 Το Tριμελές Πλημμελειοδικείο της Σύρου βρήκε ένοχο τον 27χρονο Άγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή για επίθεση, απείθεια κατά της αρχής και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια δωροδοκίας.

 Η είδηση έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και στη Βρετανία και τον βρετανικό τύπο.   

 Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός, ενεπλάκη σε επεισόδιο στη Μύκονο την περασμένη εβδομάδα, και σύμφωνα με όσα μεταδίδει η απεσταλμένη του Sky Sports στη Σύρο, βρέθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της απρόκλητης επίθεσης, της επαναλαμβανόμενης προσπάθειας για δωροδοκία και της απείθειας κατά της αρχής.   

Ένοχοι για όλες τις κατηγορίες κρίθηκαν και ακόμα δύο κατηγορούμενοι - ο αδελφός του Μαγκουάιρ, Τζο, κι ένας ακόμη φίλος τους.   

Απόπειρα δωροδοκίας   

Ο αστυνομικός που είχε φτάσει πρώτα και παρενέβη στο επεισόδιο με «πρωταγωνιστή» τον Μαγκουάιρ κατέθεσε ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής υποσχέθηκε χρήματα για να αφήσει τον ίδιο και την παρέα του ελεύθερους να φύγουν.  

 Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, όταν ο Μαγκουάιρ προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα να είπε στους αξιωματικούς που ήταν παρόντες: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι πολύ πλούσιος, μπορώ να σας προσφέρω χρήματα. Θα σας δώσω χρήματα, σας παρακαλώ αφήστε μας να φύγουμε».  

 Άλλος αστυνομικός κατέθεσε ότι την ώρα που περνούσε χειροπέδες στον Μαγκουάιρ, ο παίκτης της Γιουνάιτεντ τον έσπρωξε με δύναμη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην πλάτη του. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, αξιωματικοί με πολιτικά προσπάθησαν να μπουν στη μέση για να ηρεμίσουν τα πνεύματα «αλλά οι Βρετανοί κατηγορούμενοι δεν ηρέμησαν και ένας από αυτούς είπε "γ*** την αστυνομία" και γρονθοκόπησε έναν αστυνομικό». 

  «Τελείωσε η καριέρα σου» Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο Sky Sports, ο δικηγόρος του Μαγκουάιρ, Αλέξης Αναγνωστάκης, είπε στο δικαστήριο πως ένας αστυνομικός κλώτσησε τον Μαγκουάιρ στο πόδι λέγοντάς του: «Τώρα τελείωσε η καριέρα σου».    

Κατά τον ίδιο, όλα ξεκίνησαν δύο άνδρες από την Αλβανία προσέγγισαν την αδελφή του Μαγκουάιρ, Ντέιζι, που λιποθύμησε αμέσως μετά μόλις της έκαναν ένεση με άγνωστη ουσία. Κάλεσαν για κάποιο μεταφορικό μέσο ώστε να την μεταφέρουν σε ένα νοσοκομείο αλλά αντ' αυτού οδηγήθηκαν στο τμήμα.   

 Τα ίδια ακριβώς κατέθεση στενή φίλη της οικογένειας Μαγκουάιρ που ήταν παρούσα στο επεισόδιο, υποστηρίζοντας πως τα μάτια της νέας γυναίκες γύρισαν προς τα πάνω και η παρέα φοβήθηκε πως είχε δεχθεί κάποιο «ναρκωτικό βιασμού».  

 Ο δικηγόρος των Βρετανών υποστήριξε πως απομακρύνθηκαν για λίγο από τους αστυνομικούς για να κάνουν το συγκεκριμένο τηλεφώνημα αλλά ένας αξιωματικός τους διέψευσε, υποστηρίζοντας πως δεν τους είδε να κάνουν κάποια κλήση.    

Η βρετανική εφημερίδα Sun επικαλείτο χθες αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα τους οποίους ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξοργίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Μύκονο, όταν κάποιοι άνδρες αλβανικής καταγωγής πλησίασαν την αδερφή του.  

 «Ο Μαγκουάιρ βρισκόταν με τη σύντροφό του σε ένα μπαρ, όταν η αδερφή του Ντέιζι προσεγγίστηκε από μια παρέα Αλβανών. Ένας από αυτούς, που κάποιες πηγές λένε πως έμοιαζε με γκάνγκστερ, άρχισε να μιλά στην Ντέιζι. Μόλις εκείνη τον απέρριψε, εκείνος την έπιασε και την τραυμάτισε με ένα μεταλλικό αντικείμενο στο χέρι. Εκείνη μάτωσε και λιποθύμησε. Τότε ο Χάρι επενέβη και άρχισε ο καυγάς. Προσπάθησε να φύγει από το σημείο με ταξί, αλλά ακολούθησαν συμπλοκές και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα».   

Πριν την ετυμηγορία, ο κ. Αναγνωστάκης είπε πως η λίστα των κατηγοριών οριστικοποιήθηκε μόλις τη Δευτέρα και ο ίδιος έλαβε ένα αντίγραφο της δικογραφίας την Τρίτη το πρωί, μόλις δύο ώρες πριν τη δίκη. Ο Μαγκουάιρ δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο και δήλωσε αθώος, αρνούμενος τις κατηγορίες για επίθεση και απόπειρα δωροδοκίας αξιωματικού, χωρίς ωστόσο να πείσει το δικαστήριο.