Latest News

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Συνελήφθη η πρώην σύντροφος που «προωθούσε ανήλικες στον Έπσταϊν»

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Τζέφρι Έπσταϊν καθώς σήμερα συνελήφθη από το FBI η φίλη του χρηματιστή...
Γκισλέιν Μάξγουελ.   

 Η Γκισλέιν Μάξγουελ «βρίσκεται υπό κράτηση από το FBI και αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο», αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.


 Η Μάξγουελ κρατούσε χαμηλό προφίλ διαμένοντας σε άγνωστη τοποθεσία μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν τον περασμένο Ιούλιο και ενώ είχε κατηγορηθεί ότι «προωθούσε» ανήλικες στον Έπσταϊν από το 2002 έως 2005.   


Σύμφωνα με φήμες που δεν επιβεβαιώνονταν η Μάξγουελ είχε καταφύγει στο εξωτερικό, ωστόσο, οι New York Times μεταδίδουν ότι σύλληψή της έγινε στο Νιού Χάμσαϊρ. Προς το παρόν, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι άγνωστες.  


 Ο Εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι θα γνωστοποιήσει αργότερα σήμερα τις κατηγορίες που βαρύνουν τη Μάξγουελ, «για τον ρόλο της στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση πολλών ανηλίκων κοριτσιών από τον Τζέφρι Επστάιν.  


 Σε δικαστικά έγγραφα, τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι η Μάγξουελ «δελέασε» τις ανήλικες για να μεταβούν στα σπίτια του χρηματιστή σε διάφορες Πολιτείες. Γνώριζε καλά ότι εκείνος προτιμούσε ανήλικα κορίτσια και ότι σκόπευε να τα εκμεταλλευτεί σεξουαλικά.   


Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Reuters, η Μάξγουελ κατηγορείται για έξι αξιόποινες πράξεις, μεταξύ των οποίων συνωμοσία για να δελεάσει ανήλικες να ταξιδέψουν (σε άλλες Πολιτείες) για να συμμετάσχουν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις και συνωμοσία για τη μεταφορά ανηλίκων με σκοπό τη συμμετοχή τους σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς και για δύο κατηγορίες ψευδορκίας.  


 Ο Έπσταϊν, ο οποίος ομολόγησε δήλωνε αθώος για τις κατηγορίες εναντίον του, αυτοκτόνησε στο κελί του στο Μανχάταν τον περασμένο Αύγουστο. Είχε συλληφθεί έναν μήνα νωρίτερα στη Νέα Υόρκη, μετά τις κατηγορίες εναντίον του για κύκλωμα μαστροπείας με ανήλικες.   


Ο πατέρας της Μάξγουελ ήταν ο «βαρώνος» των βρετανικών ΜΜΕ Ρόμπερτ Μάξγουελ. Η ίδια στάθηκε στο πλευρό του Έπσταιν κατά τη «λαμπερή» κοινωνική του ζωή, δίπλα σε πλούσιους και ισχυρούς πολιτικούς, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο. Η Μάξγουελ φέρεται να υπήρξε σύντροφός του κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1990. 


 Το 2003, σε ένα άρθρο στο περιοδικό Vanity Fair, ο Επστάιν φέρεται να είχε δηλώσει ότι η Γκισλέιν Μάξγουελ, η πρώην σύντροφός του, ήταν «η καλύτερη φίλη του».