Latest News

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Υπόθεση Μαντλίν: Χιλιάδες αρχεία σε κρησφύγετο του υπόπτου - «Είναι νεκρή», λένε οι γερμανικές αρχές

Για «ισχυρές αποδείξεις» πως η Μαντλίν ΜακΚαν είναι νεκρή, κάνουν λόγο οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο βρέθηκαν σε κρησφύγετο του βασικού υπόπτου ...
Κρίστιαν Μπρίκνερ.  

  «Δεν έχουμε το πτώμα ούτε μέλη του, αλλά έχουμε αρκετές αποδείξεις για να πούμε πως ο ύποπτος σκότωσε την Μαντλίν», ανέφερε ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή 60 Minutes.   


Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές τι αφορούν οι αποδείξεις, ωστόσο ο Βόλτερς σημείωσε επίσης πως οι ντετέκτιβ ανέσυραν 8.000 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων αρχείων σε σκληρούς δίσκους και USB sticks, που είχαν θαφτεί δίπλα στο νεκρό σκύλο του Μπρίκνερ, στην εγκατάσταση που βρισκόταν σε βιομηχανική περιοχή του Μπραουνσβάιγκ της Γερμανίας.     


 Σε ερώτηση αν κάποια από τις φωτογραφίες ήταν της Μαντλίν, απάντησε: «Προς το παρόν, δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω επί του θέματος, οπότε δεν μπορώ να πω αν υπάρχουν φωτογραφίες ή όχι της Μαντλίν».   


  Η Μαντλίν εξαφανίστηκε το 2007 σε ηλικία 3 ετών, ενώ κοιμόταν σε ένα ξενοδοχείο της Πορτογαλίας, όπου είχε πάει διακοπές με τους γονείς της, οι οποίοι έλειπαν για φαγητό.    


Πριν από ένα μήνα, ο Μπρίκνερ ταυτοποιήθηκε ως βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, μια σημαντική εξέλιξη στην άλυτη εδώ και 13 χρόνια υπόθεση. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, βρισκόταν στην περιοχή όταν εξαφανίστηκε η Μαντλίν και αργότερα έφυγε για την Γερμανία.   


Σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης επτά ετών για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας το 2005, στο ίδιο τουριστικό θέρετρο. Ο Μπρίκνερ, που έχει καταδικαστεί επίσης για την κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού, αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στην εξαφάνιση της Μαντλίν και δεν τους έχουν αποδοθεί ακόμη κατηγορίες για την υπόθεση.