Latest News

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

"Μετ' εμποδίων" οι εργασίες στο «Καστράκι» της Δραπετσώνας

Με δυσκολίες και πολυποίκιλα «εμπόδια» συνεχίζονται οι εργασίες στο «Καστράκι» της Δραπετσώνας...
με στόχο τη μετατροπή της περιοχής σε έναν υπερτοπικό πόλο πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, στον χώρο των εργασιών βρίσκονται διαρκώς άνθρωποι της αρχαιολογικής υπηρεσίας που επιβλέπουν το έργο. Στο σημείο έχουν βρεθεί αρχαίοι τάφοι, τα ευρήματα των οποίων θα αξιολογήσει η αρχαιολογική υπηρεσία τη σπουδαιότητά τους. Αυτό βεβαίως έχει ως αποτέλεσμα οι παρεμβάσεις να προχωρούν, δικαιολογημένα, με πιο αργούς ρυθμούς. 

Στο μεταξύ, οι εργασίες στην περιοχή είχαν σταματήσει για περίπου δύο μήνες λόγω των έκτακτων μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Παρόλα αυτά, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από σημαντικές εργασίες στον χώρο, όπως μπαζώματα, εκσκαφές, τοποθέτηση καλωδίων, επιχωματώσεις, καθαίρεση οπλισμένου σκυροδέματος (παλαιά περίφραξη, σκελετού παλιού θεάτρου) και περιφράξεις, ενώ ξεκινάει και η κατασκευή κερκίδων στο υπό διαμόρφωση θέατρο.  
Υπενθυμίζεται ότι οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν: την ανακατασκευή και διαμόρφωση συνολικά του περιβάλλοντος χώρου της περιοχής του Καστρακίου συνολικού εμβαδού 20.833,77 τ.μ., την αποπεράτωση του υφιστάμενου αναψυκτηρίου συνολικού εμβαδού 170,64 τ.μ., την αποπεράτωση του υφιστάμενου ανοικτού κυκλικού υπαίθριου θεάτρου πέντε βαθμίδων 300 θέσεων, την κατασκευή νέας παιδικής χαράς συνολικού εμβαδού 497,20 τ.μ., εκτεταμένες φυτεύσεις πρασίνου και κατασκευή αρδευτικού δικτύου καθώς και ηλεκτροφωτισμό συνολικά για τον χώρο. Η ανάπλαση του λόφου Καστράκι σε συνδυασμό με την αναστήλωση των οχυρώσεων της Ηετιώνειας Πύλης, πρόκειται να διαμορφώσουν έναν ξεχωριστό δημόσιο και ελεύθερο χώρο για τους κατοίκους της πόλης μας και τους επισκέπτες της, σε μια περιοχή συνολικής έκτασης σχεδόν 40 στρεμμάτων στην είσοδο της Δραπετσώνας.