Latest News

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ρόμπερτ ντε Νίρο: «Τεράστιο οικονομικό πλήγμα», λόγω κορωνοϊού- Πόσα έχει χάσει

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο υπέστη τεράστιο οικονομικό πλήγμα, λόγω του κορωνοϊού...
όπως τουλάχιστον υποστήριξε δικηγόρος του στο δικαστήριο, όπου προσέφυγε η εν διαστάσει σύζυγός του μετά τις περικοπές που της έκανε. 
  
Η Γκρέις Χαϊτάουερ προσέφυγε στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι είναι άδικο το γεγονός ότι ο ηθοποιός μείωσε από τα 100.000 στα 50.000 δολάρια τον μήνα το πιστωτικό όριο της κάρτας της. 
Επίσης, τον κατηγόρησε ότι της απαγόρευσε την πρόσβαση στο συγκρότημα όπου μένει ο Ντε Νίρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.   

Η δικηγόρος του ηθοποιού, Καρολίν Κράους, υποστήριξε στο δικαστήριο το πιστωτικό όριο της Χαϊτάουερ μειώθηκε εξαιτίας του σφοδρού οικονομικού πλήγματος που έχει υποστεί ο ντε Νίρο λόγω πανδημίας. Η αλυσίδα εστιατορίων Nobu και το Greenwich Hotel, στα οποία έχει μερίδιο, έκλεισαν εντελώς ή εν μέρει για μήνες, συμπλήρωσε.   

Το Nobu, σύμφωνα με τη δικηγόρο, έχασε 3 εκατομμύρια δολάρια και 1,87 εκατομμύρια τον Μάιο. Επίσης, ανέφερε ότι ο ηθοποιός έπρεπε να αποπληρώσει 500.000 δολάρια σε επενδυτές, τα οποία δανείστηκε από τους συνεταίρους του επειδή δεν είχε τόσα μετρητά.  

 Παράλληλα, η δικηγόρος επεσήμανε ότι με βάση το προγαμιαίο συμφωνητικό που είχαν κάνει η Χαϊτάουερ και ο ντε Νίρο το 2004, ο ηθοποιός πρέπει να της δίνει 1 εκατομμύριο τον χρόνο μόνο όταν βγάζει τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ετησίως. Όταν τα έσοδά του μειώνονται, πρέπει να μειώνεται αναλογικά και η οικονομική ενίσχυση της Χαϊτάουερ, συμπλήρωσε.   

«Στην καλύτερη περίπτωση, θα είναι τυχερός αν βγάλει 7,5 εκατ. δολάρια φέτος», είπε η δικηγόρος στο δικαστήριο. Τα έσοδα από την ταινία «The Irishman» τα έχει ήδη εισπράξει στο μεγαλύτερο ποσοστό τους και πιθανόν θα πάρει μόνο 2,5 εκατομμύρια το 2020 και 2021, πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι «πάγωσε» η επόμενη ταινία στην οποία επρόκειτο να παίξει ο ντε Νίρο.  

 «Αυτοί οι άνθρωποι, παρά τα ισχυρά εισοδήματα, πάντα ξόδευαν περισσότερα από αυτά που έβγαζαν. Οπότε, αυτός ο 76χρονος δεν θα μπορούσε να αποσυρθεί, ακόμη κι αν το ήθελε, επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα που προκύπτουν από τον τρόπο που ζει», ανέφερε η δικηγόρος και υποστήριξε ότι ήδη ο ντε Νίρο έχει κάνει δραματικές περικοπές.   

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Χαϊτάουρ, Κέβιν ΜακΝτόναγκ, χαρακτήρισε «ανοησία» τον ισχυρισμό ότι ο ηθοποιός «σφίγγει το ζωνάρι» και τον κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύεται την πανδημία του κορωνοϊού. 

«Δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει περιουσία 500 εκατ. δολαρίων και βγάζει 30 εκατομμύρια τον χρόνο, ξαφνικά τον Μάρτιο πρέπει να μειώσει κατά 50% την οικονομική στήριξη», είπε.  

 Αφού άκουσε όλα αυτά, ο δικαστής Μάθιου Κούπερ έκρινε ότι το πιστωτικό όριο θα πρέπει να παραμείνει στα 50.000 δολάρια τον μήνα, αλλά ο ηθοποιός πρέπει να καταβάλει 75.000 δολάρια προκειμένου η Χαϊτάουερ να βρει ένα σπίτι για να μείνει με τα παιδιά τους. 

«Δεν απαιτώ αυτή τη στιγμή να επανέλθει (το όριο) στα 100.000 δολάρια. Τα 50.000 φαίνεται να είναι αρκετά για να αποφευχθεί ανεπανόρθωτη ζημιά», ανέφερε ο δικαστής.   Με πληροφορίες από Fox Business