Latest News

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Ρότζερ Φέντερερ: Θέμα χρόνου να κρεμάσει τη...ρακέτα του!

O Ρότζερ Φέντερερ παραδέχθηκε ότι οδεύει προς το τέλος της καριέρας του, αλλά επιμένει ότι αυτή τη στιγμή στόχος του είναι να επιστρέψει ...
στα κορτ. 

  Το τελευταίο ματς του Ελβετού ήταν κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, όταν έχασε από τον Σέρβο στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν. Έπειτα από δύο επεμβάσεις στο γόνατο, ο Φέντερερ αναμένεται να χάσει την υπόλοιπη σεζόν του 2020.  

 «Αρχικά ανησυχούσα μόνο για την υγεία μου, αλλά τώρα μου λείπει η αίσθηση του παιχνιδιού σε ένα γεμάτο στάδιο», δήλωσε ο 38χρονος στην εφημερίδα Die Zeit. 

«Ξέρω ότι η ώρα της συνταξιοδότησης πλησιάζει ολοένα περισσότερο και νομίζω ότι για αυτό μου λείπουν τα τουρνουά τόσο πολύ», συμπλήρωσε ο πρωταθλητής του τένις που έχει κατακτήσει 20 Γκραν Σλαμ.   

«Πρέπει να είμαι υπομονετικός και να συνεχίσω να δουλεύω. Θα ήταν εύκολο να είχα αποσυρθεί σε αυτή τη συγκυρία, αλλά θέλω να συνεχίσω να δίνω στον εαυτό μου την ευκαιρία να απολαύσει το τένις», δήλωσε ακόμη ο Φέντερερ, αλλά αναγνώρισε ότι θα του πάρει λίγο χρόνο να ξαναβρεθεί σε καλή κατάσταση.   

Ο Ελβετός αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον μεγαλύτερο αντίπαλό του, τον Ραφαέλ Ναδάλ. «Όταν τον γνώρισα με εξέπληξε, γιατί ήταν πολύ ντροπαλός εκτός κορτ και όταν τον βλέπεις να παίζει... η επιθετικότητα του παιχνιδιού του είναι απίστευτη», παραδέχθηκε.  

 «Υπήρχε μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσά μας και μερικές φορές δεν ήταν εύκολο. Είχαμε μεγάλες μονομαχίες, αλλά πάντα σεβόμασταν ο ένας τον άλλον και ξέραμε ότι εκπροσωπούμε το αγαπημένο μας άθλημα. Οι οικογένειές μας τα πηγαίνουν πολύ καλά. Πάντα συγχαίρουμε ο ένας τον άλλον στους θριάμβους», συμπλήρωσε ο Φέντερερ.