Latest News

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Πάτησε το κουμπί ο Κιμ - Ισοπέδωσε το γραφείο σύνδεσης με Ν. Κορέα για τις «βρώμικες» φωτογραφίες της συζύγου του! (BINTEO)

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε με προσωπικό και όχι με πολιτικό κριτήριο την ισοπέδωση του γραφείου σύνδεσης της Βόρειας με την Νότια Κορέα ...
στις 16 Ιουνίου.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βόρεια Κορέα, Αλεξάντερ Μετσαγκόρα, ο οποίος δήλωσε σχετικά πως ο Κιμ έγινε έξαλλος όταν διαπίστωσε ότι στα προπαγανδιστικά φυλλάδια που έριξαν οι Νοτιοκορεάτες στη χώρα με… μπαλόνια, υπήρχαν «βρώμικες» φωτογραφίες της συζύγου του.
Τα εν λόγω φυλλάδια έπεσαν στο έδαφος της Βόρειας Κορέας στις 31 Μαΐου προκαλώντας την οργή και της αδερφής του Κιμ Γιονγκ Ουν.
«Τα φυλλάδια είχαν μια "βρώμικη" και προσβλητική προπάγανδα με στόχο τη σύζυγο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας» δήλωσε ο Ματσεγκόρα.
Όπως είπε στο ρωσικό πρακτορείο TASS οι φωτογραφίες της Ρι Σολ Γιού ήταν «πειραγμένες» με τόσο άσχημο τρόπο ώστε αποτέλεσαν την «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για την Πιονγιάνγκ.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανατίναξη ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε και την επανέναρξη των στρατιωτικών ασκήσεων κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα για πρώτη φορά μετά το 2018 οπότε και συμφωνήθηκε με τη Σεούλ να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.