Latest News

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Αυτή είναι η πρώτη selfie και τραβήχτηκε το 1839

Θεωρείται ως η πρώτη selfie, χρονολογείται από το 1839 και τραβήχτηκε από τον Αμερικανό Robert Cornelius σε ένα μικρο κατάστημα στη Φιλαδέλφεια ...
των ΗΠΑ.


Όσο παράξενο και αν ακούγεται για τα σημερινά δεδομένα, το 1839 ο Robert Cornelius για να τραβήξει την selfie,πρώτα αφαίρεσε το κάλυμμα του φακού και στη συνέχεια έτρεχε μέσα στο πλάνο για περισσότερο από ένα λεπτό.
Η selfie του Robert Cornelius, φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το hronologio.
Οι πρώτες φωτογραφίες στην ιστορία
Τα πρώτα πειράματα πάνω σε φωτοευαίσθητα υλικά χρονολογούνται περίπου στις αρχές του 18ου αιώνα και ανήκουν στον Γιόχαν Χάινριχ Σούλτσε (Johann Heinrich Schulze), ο οποίος είχε πετύχει την αποτύπωση του φωτός πάνω σε ένα φωτοευαισθητοποιημένο από άλατα αργύρου χαρτί, αλλά στάθηκε αδύνατη η στερέωση της εικόνας.
Αργότερα (1815), ο Γάλλος ερευνητής Νικηφόρος Νιέπς (Nicéphore Niépce) με τη βοήθεια του αδελφού του, Κλαύδιου, επανέλαβε (ανεξάρτητα) την αποτύπωση μιας αρνητικής εικόνας[ με την ίδια όμως δυσκολία στερέωσής της στο χαρτί. Το 1826 ωστόσο, κατάφερε να αποτυπώσει απευθείας σε "θετικό" την πρώτη φωτογραφία της ιστορίας, χάρη στη χρήση ενός παραγώγου του πετρελαίου. Για την αποτύπωση της φωτογραφίας αυτής απαιτήθηκε έκθεση στο φως για διάστημα οκτώ ωρών και το θέμα της ήταν οι στέγες των παραθύρων του χωριού Chalon-sur-Saone της Γαλλίας. Ο ίδιος ο Νιέπς ονόμασε την τεχνική του ηλιογραφία και προσπάθησε -χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία- να τη διαδώσει.